Sute de români, înșelați de magazine online: „Prețurile erau foarte bune față de alte site-uri”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Sute de români, în locul materialelor ieftine se pot alege cu pagube de mii de lei.

Inspectorul PRO a descoperit un asemenea magazin care promite marea cu sarea. Clienții au făcut reclamații, iar Poliția Economică are în lucru două dosare penale pentru înșelăciune.

Sute de români care au vrut să-și construiască o casă au căzut în plasa unui magazin online care vinde materiale de construcții. În realitate, susțin mulți oameni, după ce au dat comenzi și au plătit avansuri, mărfurile nu au mai ajuns la ei. Păgubiții atrag atenția că site-ul este bine lucrat și oricine poate fi păcălit pentru că afișează prețuri imbatabile.

„Mulți nu au posibilitatea să se ducă după materiale, nu au mașină să-și transporte marfa. Sunt și alte persoane păgubite, nu numai eu. Zeci de persoane păgubite!”, spune o româncă.

O doamnă așteaptă de mai bine de un an materialele comandate. Intenționa să-și izoleze casa nou construită și să se mute cât mai repede.

Pentru comandă, a vorbit direct cu unul dintre angajați. A primit oferta pe e-mail și s-a bucurat că părea să aibă toate produsele de care avea ea nevoie.

„Prețurile erau foarte bune față de alte site-uri. Mi s-a spus să plătesc la bancă, cu ordin de plată, factură – ceea ce am și făcut! Am trimis dovada plății, iar marfa urma să fie livrată ulterior”, a spus păgubita.

A achitat în total 4.000 de lei. Cantitatea de produse era mare și pentru că nu avea unde să o depoziteze a cerut firmei proces-verbal de custodie. Adică un document prin care societatea se angajează să-i păstreze marfa în depozit, până când va cere efectiv livrarea!

 

Păgubit: „De fiecare dată când sunam după comandă, îmi spuneau că a doua zi”

 

Un domn susține că a fost înșelat cu o sumă și mai mare. Avea nevoie de produse pentru acoperișul unei case proaspăt ridicate. A plasat comanda direct pe site-ul depozit-online.ro. A plătit integral 9.600 de lei și a primit și confirmarea comenzii. Marfa nu i-a ajuns însă nici până astăzi. A reușit să recupereze doar jumătate din bani.

„Mi s-a spus în mail că, în 2-3 zile lucrătoare, o să primesc comanda și am așteptat. Văzând că nu apare marfa, muncitorii așteptau. Practic, de fiecare dată când sunam, îmi spuneau că a doua zi..., că au probleme cu mașina, că au nu știu diverse...”, a spus păgubitul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel