Sute de români, blocați în aeroporturi. Zborul Cluj-Lyon și retur, anulat de Wizz Air

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sute de români, blocați în aeroporturi. Zborul Cluj-Lyon și Lyon-Cluj, anulat de Wizz Air. Sursa foto: freepik.com
Sute de români, blocați în aeroporturi. Zborul Cluj-Lyon și Lyon-Cluj, anulat de Wizz Air. Sursa foto: freepik.com

În ziua în care compania Wizz Air aeriană a fost reclamată de România la Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației, un alt  zbor operat de această companie a fost anulat.

Zborul Cluj-Lyon (decolare la ora 18:25) și Lyon-Cluj (aterizare ora 0:10) a fost anulat. Sute de pasageri au rămas cu "ochii-n soare" atât pe Aeroportul Internațional Cluj, cât și pe Aeroportul francez din Lyon.

Reamintim că Wizz Air a fost reclamată, sâmbătă, 5 august 2023, de România, prin Ministerul Transporturilor, la Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei, respectiv la instituţia care a oferit licenţa companiei aeriene. 

În ziua în care secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Mândrescu, făcea acest anunț, compania maghiară Wizz Air a lăsat sute de români pe aeroport.

"Am avut o serie de discuţii extrem de aplicate în legătură cu anulările zborurilor, întârzierile în operare şi situaţia pasagerilor companiei Wizz Air în România. (...) I-am înştiinţat oficial pe reprezentanţii Wizz Air că am informat Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (acest organism fiind şi cel care a licenţiat compania aeriană) pentru a pune cu celeritate în aplicare legislaţia în materie, având în vedere că Wizz Air a anulat 9 curse într-o zi din motive tehnice. Am cerut de urgenţă conducerii Wizz Air un plan de măsuri concrete prin care să reducă numărul de curse anulate din motive tehnice şi să asigure coerenţa curselor aeriene, rezolvând şi problema personalului navigant care lucrează peste limita de timp permisă", a notat Mîndrescu.

România a sesizat autoritățile europene cu privire la problemele interminabile ale zborurilor Wizz Air

Wizz Air a întâmpinat, în ultimele luni, numeroase probleme cu privire la zborurile din România, printre care întârzieri mari, curse anulate sau chiar vânzarea mai multor bilete decât locuri disponibile. Nu este de mirare că, după o serie de plângeri, Wizz Air a fost reclamată de România, prin Ministerul Transporturilor, la Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei, respectiv instituţia care a oferit licenţa companiei aeriene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel