Sute de români au plecat în Austria: "Mă duc unde se fac bani. În România ce să fac?“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Sute de români au plecat şi astăzi din ţară pentru a lucra în diaspora. În Austria femeile pregătesc legumele şi fructele pentru vânzare, iar bărbaţii muncesc pe câmp. 

Până la finalul lunii aprilie de pe Aeroportul din Cluj vor pleca aproape zilnic câte patru curse spre Germania şi Austria.

Românii sunt mulțumiți de condițiile pe care le au și de banii pe care îi câștigă în Austria. Când ajung acolo, sunt ținuți în carantină 14 zile pe banii patronilor.

Cum sunt condiţiile?

„Foarte bune, noi avem condiţiile ca acasă. Eu lucrez pe hală la pregătirea mărfii, soţul în câmp la cules. Dacă suntem bolnavi, ne duce la doctor. Chiar suntem foarte mulţumiţi", a spus Silvia, una dintre muncitoarele plecate astăzi în Austria.

Când ajung în Austria muncitorii intră prima dată în carantină, apoi încep munca. Condiţiile sunt bune şi munca le este repectată.

Silvia, muncitoare: "Ne vor pune în carantină, aşteptăm 14 zile. Nu avem voie să ieşim afară din casă, să respectăm tot ce ni se spune. Am înţeles că vor fi controale. Ne va ajuta cineva, ne va face cumpărăturile şi ni le va lăsa la uşă. Patronul va suporta toate cheltuielile“.

Ce condiţii sunt acolo? 

„Bune, cazarea este ok, noi am mai fost, ştim. Avem baia noastră, internet, televizor suntem primiţi cu drag", a declarat românca pentru Mediafax.

Vasile Bălău, muncitor: "Mă duc unde se fac bani. În România ce să fac? Dacă s-ar merita lumea nu ar pleca, dar pe salariul care se dă în ţară şi în contract scrie opt ore şi în final lucrezi 14 sau 18“

Străinii respectă programul?

„Da, îl respectă şi dacă te ţine în plus peste program, se plăteşte. La noi daca te ţine două sau trei ore, acelaşi salariu", a povestiti Vasile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel