Sute de certificate de vaccinare, suspecte de a fi falsificate

Eduard Pascu |
Data publicării:
Fenomenul certificatelor false de vaccinare: „Cec în alb persoanelor care nu s-au vaccinat”
Fenomenul certificatelor false de vaccinare: „Cec în alb persoanelor care nu s-au vaccinat”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat luni că au fost transmise către Poliţie peste 370 de sesizări cu privire la autenticitatea unor certificate de vaccinare.

"De la grupul de la Institutul Naţional de Sănătate Publică ce emite certificatele COVID pe baza adeverinţelor de vaccinare s-au transmis deja către Poliţie peste 370 de sesizări cu privire la autenticitatea acestor certificate de vaccinare. Tot ce vine ca sesizare la Ministerul Sănătăţii noi transmitem fie către Parchet, fie către Poliţie. Sunt suspecte... sunt certificate care indică suspiciuni de fraudă. De când este valabil acest certificat COVID, de la 1 iulie, s-a constituit acest grup de lucru la INSP şi de atunci se fac aceste verificări ale adeverinţelor, iar în aceste aproape două luni au fost peste 370 de care am menţionat", a spus demnitarul la Digi 24.

Întrebată dacă există o vină a medicilor în scandalul cu certificatele false de vaccinare, Mihăilă a răspuns: "Există o vină a personalului medical care eliberează aceste certificate, doar că vina trebuie dovedită şi pedepsită". 

Corpul de control al prim-ministrului va verifica situaţia legată de certificatele false de vaccinare, a anunţat, luni, premierul Florin Cîţu, transmiţând că este "inadmisibil" ca reţelele de falsificare să fie descoperite de un jurnalist, în condiţiile în care "sunt atâtea instituţii care au primit resurse de la bugetul de stat".

El a spus că în şedinţa de guvern a solicitat miniştrilor de Interne şi Justiţie să ia legătura cu Ministerul Public şi cu Ministerul Sănătăţii cu privire la această situaţie, transmite Agerpres.

El a spus că a trimis Corpul de control de la Guvern să analizeze ce se întâmplă, care este situaţia.

"În acelaşi timp, am fost la începutul anului un susţinător al vaccinării prin medicii de familie, am oferit resurse la începutul anului în această direcţie, nu aş vrea să mai văd astfel de situaţii că se mai vor întâmpla", a adăugat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel