Surpriză în cazul românului întors din Marea Britanie în ţară cu avionul, cu testul PCR „pozitiv”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Suceveanul care a venit acasă cu avionul de Sărbători, deşi rezultatul testului PCR făcut în Marea Britanie înainte de îmbarcare era „pozitiv” nu s-a ales cu dosar penal.

Poliţiştii de frontieră nu au întocmit un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” pe numele bărbatului de 47 de ani, originar din Mitocu Dragomirnei, judeţul Suceava, care s-a întors acasă de sărbători cu un avion, din Marea Britanie, deşi testul pe care l-a făcut înainte de îmbarcare arăta că este infectat cu noul virus, informează Adevărul.

Cosarul-şef Fabian Bădilă, şeful Centrului de Informare şi Relaţii Publice de la Poliţia de Frontieră, a explicat că potrivit legislaţiei dosarul poate fi deschis în situaţia în care se dovedeşte că bărbatul era cu adevărat infectat şi a îmbolnăvit alte persoane din avion sau aeroport. 

 

„Cetăţeanul a încercat să evite trecerea prin triajul epidemiologic”

 

Situaţia este complicată, pentru că înainte de a fi izolat, angajaţii Serviciului de Ambulanţă i-au făcut bărbatului un test rapid care a ieşit „negativ”. 

Ulterior i-au recoltat probe pentru un nou test PCR, în funcţie de rezultatul căruia autorităţile vor lua noi decizii. Direcţia de Săntate Publică (DSP) Suceava a transmis un comunicat de presă în care a arătat că un cetăţean român în vârstă de 47 ani, originar din judeţul Suceava, care a călătorit cu avionul pe ruta Londra - Suceava, a fost depistat infectat cu Sars-Cov-2 de către personalul instituţiei, care efectua triajul epidemiologic al călătorilor.

„Cetăţeanul a încercat să evite trecerea prin triajul epidemiologic, nu a reuşit acest lucru, iar la solicitare a prezentat dovada de vaccinare dar şi testul PCR pozitiv efectuat înainte de îmbarcare. 

Specialiştii DSP Suceava au luat imediat măsura izolării persoanei, au solicitat serviciul de ambulanţă Suceava pentru a recolta de urgenţă proba pentru test PCR şi de asemenea trimiterea pentru secvenţiere genomică”, a declarat Olivia Ioana Vlad, director DSP Suceava.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel