Supărați că nu pot lua alcool cu ele, vasluienii vând voucherele sociale de 250 de lei primite de la stat

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Supărați că nu pot achiziționa băuturi alcoolice, vasluienii își vând voucherele sociale primite de la stat. 

Vasluienii își vând voucherele sociale de 250 de lei pentru că nu pot cumpăra băutură cu ele. Unii dintre "afaceriști" cer pe ele mai puțin de jumătate din valoare, transmite Antena 3.

După ce au aflat că banii pe de acele carduri nu pot fi folosiți și pentru achiziționarea de băuturi alcoolice, unii au decis să le vândă. Înstrăinează nu numai cardul propriu-zis ci și codul PIN

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare , detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate, mai scrie sursa citată.

Aproximativ 3 milioane de persoane - pensionari, persoane cu dizabilități, familii cu venituri mici și persoane fără adăpost - vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni, bani pe care îi vor putea folosi pentru cumpărarea de produse alimentare.

Valoarea totală a ajutoarelor se ridică la 3,1 miliarde lei și vor fi acordate în patru tranşe, până la finalul anului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel