Suedia. Un avion s-a prăbuşit, la puţin timp după decolare. Nu există niciun supraviețuitor

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Suedia. Un avion s-a prăbuşit, la puţin timp după decolare. Nu există niciun supraviețuitor. FOTO: colaj capturi dw.com
Suedia. Un avion s-a prăbuşit, la puţin timp după decolare. Nu există niciun supraviețuitor. FOTO: colaj capturi dw.com

Un avion în care se aflau nouă persoane s-a prăbuşit joi în Suedia. Accidentul a avut loc în oraşul Orebro, aflat la 150 de kilometri de capitala Stockholm. Aparatul cu elice s-a prăbuşit lângă pistă, la puţin timp după decolare. Potrivit poliţiei, toate cele nouă persoane au fost găsite moarte.

Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa joi în Suedia, după ce un avion de dimensiuni mici folosit pentru paraşutism şi care transporta nouă persoane s-a prăbuşit în apropierea unui aeroport din oraşul Orebro, la aproximativ 150 km nord-vest de capitala Stockholm, au anunţat poliţia şi serviciile de urgenţă, relatează AFP.

Avionul cu elice s-a prăbuşit lângă o pistă, a declarat un oficial al serviciilor de salvare. Opt paraşutişti şi un pilot se aflau în avion. Aparatul, un avion de tipul DHC-2 Turbo Beaver, a luat foc imediat după impactul cu solul.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că o persoană, „grav rănită'', a fost spitalizată, refuzând să furnizeze un bilanţ al victimelor accidentului.

Primele informaţii despre incident:  Suedia. Avion prăbuşit la scurt timp după decolare. Nu sunt informaţii despre persoanele aflate la bord

 

Stefan Lofven: „Vreau să-mi exprim cea mai profundă simpatie pentru durerea lor”

 

După producerea accidentului aviatic, premierul suedez Stefan Lofven s-a adresat familiilor victimelor, într-o postare pe twitter.

„Cu mare tristeţe şi consternare am aflat în această seară informaţiile tragice despre accidentul de avion din Orebro. Mă gândesc la victime, la familii şi la persoanele dragi, în acest moment foarte dificil. Vreau să-mi exprim cea mai profundă simpatie pentru durerea lor”, a scris Lofvren.

 

9 persoane au murit în nordul Suediei, în 2019

 

Orebro este al şaselea oraş ca mărime din Suedia, cu aproximativ 124.000 de locuitori. Atrage 700.000 de vizitatori pe an, în principal în lunile de vară, potrivit informaţiilor furnizate de municipalitate.

Orebro este situat lângă lacul Hjalmaren din sudul ţării. Aici se oferă cursuri de paraşutism din mai până în octombrie, printr-o colaborare cu clubul de paraşutism Örebro, fondat în 1976. Aeroportul este al patrulea cel mai mare aeroport de marfă din Suedia, specializat în zboruri charter.

Într-un accident similar, nouă persoane au murit în nordul Suediei, în 2019, când un avion care transporta paraşutişti s-a prăbuşit la scurt timp după decolare. Ancheta a arătat că avionul a fost încărcat necorespunzător.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel