Succes românesc în Oceanul Atlantic

Echipa Stiri Diaspora , Echipa Stiri Diaspora / 5 mar 2018 Salveaza PDF Comentarii

Nava de cercetare „Victor Angelescu“ a identificat submarinul pierdut de marina militară argentiniană în luna noiembrie.

 

 

Cea mai modernă navă de cercetare și pescuit oceanic „Victor Angelescu“ a acostat în portul Puerto Madryn situat în regiunea Chubut din Patagonia. Nava, care a intrat în dotarea Instituto Nacional de Investigación y Desarrollo Pesquero (INIDEP) din Argentina în luna octombrie, se afla în primul voiaj de acomodare a echipajului cu tehnica din dotare când a primit misiunea de a cerceta locul unde se presupune că s-a scufundat submarinul.

 

Potrivit jurnaliștilor, nava, echipată cu cele mai moderne sonare și echipamente de cercetare marină a reușit să identifice ceea ce pare a fi o siluetă a submarinului militar la o adâncime de 477 de metri în Golful San Jose, la 1.300 km sud de Buenos Aires.

 

În urmă cu trei săptămâni, marina argentiniană a pierdut legătura cu submersibilul. La scurt timp după incident una dintre cele mai mari operațiuni de căutare și salvare a echipajului a început în oceanul Atlantic. În prezent, 14 nave și zece avioane sunt mobilizate în zona unde s-a înregistrat ultima poziție comunicată de la bordul lui San Juan.

 

Autoritățile argentiniene au luat decizia de a numi nava de cercetare și pescuit oceanic, Victor Angelescu, în onoarea românului care a contribuit la dezvolarea cercetării marine în Argentina. Angelescu s-a născut în România în 1912 și este fondatorul Institutului de Biologie Marină din Argentina.

 

Voteaza:
   Pozitive: +46    Negative: 13

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

20 mar 2018, 15:17 in Știri principale
Mor jurnaliștii!

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?


Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.DE1