Succes românesc în Oceanul Atlantic

Echipa Stiri Diaspora , Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Nava de cercetare „Victor Angelescu“ a identificat submarinul pierdut de marina militară argentiniană în luna noiembrie.

 

 

Cea mai modernă navă de cercetare și pescuit oceanic „Victor Angelescu“ a acostat în portul Puerto Madryn situat în regiunea Chubut din Patagonia. Nava, care a intrat în dotarea Instituto Nacional de Investigación y Desarrollo Pesquero (INIDEP) din Argentina în luna octombrie, se afla în primul voiaj de acomodare a echipajului cu tehnica din dotare când a primit misiunea de a cerceta locul unde se presupune că s-a scufundat submarinul.

 

Potrivit jurnaliștilor, nava, echipată cu cele mai moderne sonare și echipamente de cercetare marină a reușit să identifice ceea ce pare a fi o siluetă a submarinului militar la o adâncime de 477 de metri în Golful San Jose, la 1.300 km sud de Buenos Aires.

 

În urmă cu trei săptămâni, marina argentiniană a pierdut legătura cu submersibilul. La scurt timp după incident una dintre cele mai mari operațiuni de căutare și salvare a echipajului a început în oceanul Atlantic. În prezent, 14 nave și zece avioane sunt mobilizate în zona unde s-a înregistrat ultima poziție comunicată de la bordul lui San Juan.

 

Autoritățile argentiniene au luat decizia de a numi nava de cercetare și pescuit oceanic, Victor Angelescu, în onoarea românului care a contribuit la dezvolarea cercetării marine în Argentina. Angelescu s-a născut în România în 1912 și este fondatorul Institutului de Biologie Marină din Argentina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel