SUA: Suspiciuni de mituire la alegerile din Republica Moldova

Andreea Cosma |
Data publicării:

Oficialii de la Washington şi-au arătat îngrijorarea în legătură cu mai multe suspiciuni privind mituirea alegătorilor şi utilizarea abuzivă a resurselor administrative la alegerile din Republica Moldova. 

Într-un comunicat emis de Departamentul de Stat, SUA îi îndeamnă pe liderii din Republica Moldova să formeze un nou Guvern care să promoveze reformele în justiţie  şi să asigure progresul Republicii Moldova pe traiectoria democraţiei.

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a transmis, totodată, felicitări pentru învingătorii alegerilor parlamentare din 24 februarie şi a apreciat evaluările organizaţiilor internaţionale care au monitorizat alegerile.

 

Suspiciuni de mituire la alegerile din Republica Moldova

 

Totodată, oficialii de la Washington îşi împărtăşesc îngrijorările privind acuzaţiile ce ţin de mituirea alegătorilor şi utilizarea abuzivă a resurselor administrative. Departamentul de Stat îndeamnă autorităţile din Republica Moldova să investigheze aceste semnalări.

De asemenea, autorităţile trebuie să ia în considerare serios recomandările OSCE, ale Comisiei de la Veneţia şi ale altor organizaţii internaţionale la viitoarele alegeri, se precizează în comunicat.

Şeful Misiunii de Observator Promo-Lex de la Chişinău, Pavel Postică, atenţiona că raportul prezentat luni de misiunea OSCE privind alegerile din 24 februarie este unul dur. El a subliniat că este pentru prima dată când o misiune internaţională sub egida OSCE spune direct în rapoartele sale despre cumpărarea votului sau utilizarea resurselor administrative.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel