SUA. Hackeri ROMÂNI, prinși de FBI după 9 ani, în fața judecătorilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

A fost nevoie de două greșeli pentru ca FBI și alte organe de drept să identifice un grup de hackeri din România. 

Potrivit cleveland.com, mii de americani au fost ținta unor atacuri cu viruși de tip malware, a declarat ieri un procuror federal. 

Criminalii cibernetici, cunoscuți sub numele de Bayrob Group, au făcut o treabă bună pentru a-și masca identitatea, a declarat ieri oficialul Departamentului Justiției, Brian Levine, în timpul declarațiilor de deschidere a procesului în instanța federală din Cleveland.

Bogdan Nicolescu, Tiberiu Dăneț și Radu Miclăuș, ar fi folosit un program cu malware pentru a produce pagube nu doar în Ohio (SUA), ci și în alte țări, în valoare de milioane de dolari. Timp de 9 ani aceștia au reușit să scape de poliție. Românii au fost arestați în septembrie 2016 în București, iar ieri au ajuns în fața judecătorilor din SUA. 

Citește și DECIZIE pentru hackerița româncă Eveline Cismaru. A SPART sistemul de securitate al Poliției din Washington

Procurorii spun că, în 2016, victimele au pierdut cel puțin 4 milioane de dolari, cu ajutorul unor scheme sofisticate prin care au fost trimise aproximativ 11 milioane de email-uri virusate.

Anchetatorii spun că - pe internet - Nicolescu avea pseudonimul „MasterFraud”, iar Miclăuș era „Minolta9797”. Grupul de români ar fi furat date ale unor carduri bancare, adrese de e-mail și parole de la computere pe care le-ar fi spart. Românii  ar fi trimis emai-luri cu pagini false de Western Union sau Ebay, iar în 2016 aproximativ 50 de locuitori ai Northeast Ohio au fost victime ale hackerilor.

Procesul este de așteptat să se finalizeze peste aproximativ 3 săptămâni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel