SUA. Clanuri de ROMÂNI trec peste graniță mii de CONAȚIONALI. Oamenii sunt puși la cerșit, furat și prostituție

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

„Zona din jurul orașului Los Angeles – și, în general, statul California – este preferata rețelelor de trafic uman coordonate din Craiova. Așa primesc traficanții plata de la cei pe care i-au trecut ilegal frontiera”, explică o sursă judiciară pentru Libertatea

Uneori, cantitățile de bani sau aurul furat sunt reținute de autoritățile olandeze sau germane, unde pachetele fac escală și sunt verificate cu raze X. Alteori, ca acum, sunt descoperite la finalul rutei, în România. Toate reprezintă pierderi colaterale, suportate fără mari perturbări de către cele patru clanuri de romi din Craiova care coordonează traficul de persoane către SUA: Sărdaru, Chiciu, Miclescu și Poenaru. În majoritatea cazurilor, aceștia exploatează tot persoane de etnie romă.

Sumele sunt colectate din infracțiuni legate de carduri bancare, prin furturi sau prin cerșetorie, aceasta nefiind pedepsită în mai multe state americane. În cazul pachetului recent capturat cu peste 250.000 de dolari, „jumătate din sumă provine din furturi de pe carduri, iar restul de 120.000 de dolari avem suspiciuni că vin din cerșit”, spune aceeași sursă judiciară.

În cartierul Fața Luncii din Craiova, din multe case lipsesc cei plecați în Statele Unite. Ei trimit bani familiilor rămase acasă și celor care i-au ajutat să treacă ilegal granița. Suma plătită unei rețele pentru a pleca din România și a te introduce în Statele Unite e între 3.000 și 5.000 de euro de persoană.

Autoritățile mexicane, canadiene și americane au constatat că majoritatea celor traficați sunt de etnie romă și au familii numeroase. Astfel, datoria per familie intrată pe mâna traficanților poate ajunge la câteva zeci de mii de euro, ceea ce-i transformă aproape în sclavi postmoderni. Ca să-i înglodeze în datorii, rețelele de interlopi folosesc tacticile funcționarilor corupți din achizițiile publice. Ei umflă costurile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel