SUA. A scăpat de execuție în ULTIMA CLIPĂ

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Un condamnat la moarte american, care a ucis un pastor în urmă cu peste 27 de ani, a scăpat de execuţie în noaptea de joi spre vineri, "unda verde" din partea justiţiei americane ajungând prea târziu, informează AFP.

Statul Alabama a renunţat în jur de miezul nopţii să-l execute pe Christopher Lee Price, 46 de ani, pe fondul unei bătălii contra cronometru în tribunale. 

"În seara aceasta, statul Alabama a asistat la un eşec al justiţiei", a denunţat într-un comunicat guvernatoarea acestui stat din sudul SUA, Kay Evey. În decembrie 1991, Price l-a ucis, împreună cu un complice, pe pastorul Bill Lynn, sfâşiindu-l cu o sabie şi un cuţit.

Statul Alabama intenţiona să-l execute pe Christopher Lee Price prin injecţie letală, la orele locale 18:00, însă avocaţii săi au înaintat recurs pentru a cere ca el să fie executat prin inhalare forţată de azot, o metodă, potrivit acestora, mai puţin dureroasă.

La fel ca alte câteva state americane, Alabama a autorizat această metodă în 2018, pentru a face faţă penuriei de substanţe necesare pentru injecţiile letale, însă nu a pus-o încă în practică. Folosită pentru uciderea animalelor, metoda provoacă decesul prin hipoxie (rarefierea oxigenului).

Rudele așteptau execuția


După ce cererea le-a fost respinsă, avocaţii condamnatului au depus joi o ultimă cerere în justiţie, prezentând un nou studiu în susţinerea argumentelor lor.

Joi după-amiaza, o judecătoare federală din Alabama a estimat drept legitimă amânarea cu 60 de zile a execuţiei, pentru a examina fondul cazului. Statul Alabama a făcut apel în regim de urgenţă, pe care l-a pierdut, apoi a sesizat Curtea Supremă. Aceasta şi-a făcut publică decizia abia după miezul nopţii, în favoarea statului, însă, data fixată fiind depăşită, este necesar ca o nouă dată să fie fixată de un tribunal.

Potrivit presei americane, apropiaţii condamnatului şi ai victimei acestuia, care urmau să asiste la execuţie, au aşteptat în tot acest timp în penitenciarul din Atmore.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel