SUA. New York, strategie agresivă de combatere a virusului: Certificatul de vaccinare, obligatoriu aproape peste tot

Andreea Cosma |
Data publicării:

Orașul New York va impune certificatul de vaccinare pentru o serie de activități în interior. Anunțul primarului de Blasio este așteptat marți, reprezentând un nou pas într-o strategie mai agresivă pentru combaterea creșterii cazurilor COVID-19 cauzată de tulpina Delta.

Primarul Bill de Blasio este așteptat să anunțe marți solicitarea privind dovada vaccinării împotriva Covid-19, pentru a „debloca New York City”, au spus oficialii orașului, citați de politico.com.

Pentru ca o persoană să meargă la restaurant, sală de sport, teatru sau discotecă va trebui să arate dovada unui vaccin anti-COVID-19.

Anunțul lui De Blasio este următorul pas într-o strategie mai agresivă pentru a combate creșterea cazurilor Covid-19 cauzată de varianta Delta a coronavirusului.

La sfârșitul lunii iulie, primarul din New York le-a cerut tuturor funcţionarilor municipali să se vaccineze împotriva COVID-19 sau să se testeze o dată pe săptămână, începând din septembrie.

Un oficial al City Hall a spus că Bill de Blasio își dorește acum ca pentru toate activitățile de interior aceeași măsură.

De Blasio s-a confruntat cu mai multe critici pentru că nu a reintrodus obligativitatea măștilor pe fondul unei creșteri recente a cazurilor, însă el a insistat că orașul trebuie să se concentreze asupra vaccinării.

Aproximativ 60% din toți newyorkezii sunt parțial vaccinați, însă ritmul vaccinărilor a încetinit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel