SUA. Donald Trump vrea să candideze pentru un nou mandat la următorul scrutin - surse

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, le-a transmis consilierilor că analizează posibilitatea de a candida din nou în scrutinul prezidenţial, în anul 2024, afirmă surse politice de la Washington citate de site-ul de ştiri Axios.com.

Doi oficiali din echipa actualului preşedinte al SUA au declarat, sub protecţia anonimatului, că Donald Trump se gândeşte să candideze în 2024. Echipa de campanie electorală a lui Donald Trump şi Casa Albă au refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Potrivit Constituţiei SUA, orice preşedinte poate avea cel mult două mandate, dar nu este absolut necesar să fie consecutive.

 

Donald Trump se gândeşte la un nou mandat

 

Donald Trump nu a recunoscut încă victoria lui Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, în scrutinul prezidenţial desfăşurat săptămâna trecută. Echipa lui Trump contestă rezultatele în state decisive.

"Acesta este cel mai clar indiciu că Donald Trump înţelege că a pierdut scrutinul din 2020 în faţa lui Joe Biden, chiar dacă preşedintele continuă să insiste în mod fals că el este adevăratul câştigător, că au existat fraude electorale şi că echipa sa va lupta până la final în instanţele judiciare", comentează site-ul Axios.com.

Citeşte şi: Donald Trump nu îşi recunoaşte înfrângerea: "Acest scrutin este departe de a se fi încheiat"

În momentul învestirii în funcţia de preşedinte al SUA, în ianuarie 2017, Donald Trump a depus documente la Comisia Electorală Federală în perspectiva candidaturii în 2020.

Consilierii politicienilor republicani care ar putea să candideze în 2024 se tem de perspectiva unei noi candidaturi a lui Donald Trump în scrutinul intern pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în viitorul scrutin prezidenţial. Donald Trump este foarte popular în rândul electoratului republican.

Citeşte şi: Donald Trump a lăsat clubul de golf şi s-a întors la Casa Albă, imediat după anunul înfrângerii sale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel