STUDIU AMAR. Românul muncește ca să mănânce

George Mihail Pârvan |
Data actualizării: | Data publicării:

Banii din salariu ajung pentru hrană, ratele la bancă și întreținere.

 

Un studiu făcut de iSense Solutions dă de gândit românilor, indiferent unde s-ar afla, relevă Realitatea TV. În fiecare lună, mâncarea costă cel mai mult. 753 lei este suma alocată merindelor. Pe locul secund se situează banii care merg către bănci. Adică ratele pentru credite pentru casă sau diverse alte datorii. Cheltuielile pentru locuință sunt de 680 lei. Cel puțin 398 lei merg în fiecare lună către creșterea copilului.

 Creștini fiind, românii donează

Nu toată lumea își permite să cheltuie lunar bani pentru îmbrăcăminte, încălțăminte sau îngrijire personală. Însă, conform aceluiași studiu, cei care se scotocesc prin buzunare pentru aceste motive le alocă 285 lei. Asigurările costă 239 lei, transportul personal, transportul public scoate din portofel 203 lei. Pentru relaxare și dezvoltare personală un român dă 158 lei, pentru animale de companie - 112 lei. Cei care au buzunarele mai bine căptușite investesc 161 lei și fac și acte de caritate, donații, în valoare de 44 lei.

[citeste si]

În coada ierarhiei

România este în coada clasamentului în Uniunea Europeană. Cel puțin în ceea ce privește mâncarea. Costurile pentru alimente reprezintă cel mult 15% din veniturile lunare.

Studiul a inclus un eșantion de 500 de respondenți, utilizatori de internet din mediul urban, cu vârsta 18-65 de ani. Datele au fost culese online prin intermediul Panelului ResearchRomania.ro, în luna aprilie 2018, și sunt reprezentative la nivel urban. Rezultatele studiului au un grad de eroare de +/- 4,38%, la un nivel de încredere de 95%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel