STS DEZMINTE știrea cu apelul din Vrancea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

STS dezminte știrea potrivit căreia operatorul 112 i-ar fi spus fetei din Vrancea, care apelase serviciul de urgență pentru că era urmărită în trafic, că nu are echipaje disponibile și că intervenția ar putea dura până la trei ore. 

„Urmare a solicitărilor transmise la Biroul de Presă al Serviciului de Telecomunicații Speciale, referitoare la apelurile primite prin Sistemul 112, în data de 13.08.2019, prin care apelantul solicita intervenţia unui echipaj de poliţie, în judeţul Vrancea, vă comunicăm următoarele:

La Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă Vrancea s-au înregistrat două apeluri în data de 13.08.2019, la ora 01:00:33, respectiv 01:25:35. Conform Metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție în cazul urgențelor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă, operatorul 112 al STS a transferat apelul către dispecerul agenției specializate, în acest caz, dispecerul IPJ Vrancea, la ora 01:01:27, respectiv 01:25:45.

Vă informăm că responsabilităţile operatorilor 112 constau în preluarea apelurilor, identificarea urgenţelor, colectarea datelor referitoare la identificarea apelantului şi locul transferul acestora către dispeceratele specializate de intervenţie în vederea alocării resurselor necesare.

Prin urmare, precizăm că operatorul 112 al STS din cadrul Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă Vrancea nu a purtat discuţii cu apelantul referitoare la disponibilitatea / indisponibilitatea şi alocarea resurselor necesare intervenţiei la caz, nu a făcut precizări privind timpul de intervenţie, iar informaţiile referitoare la coordonarea şi desfăşurarea intervenţiei sunt atribuţiile dispeceratelor agenţiilor specializate de intervenţie, în cazul de faţă, ale dispeceratului Poliției", arată comunicatul lansat astăzi de STS.

Dezmințirea vine în contextul în care presa centrală a relatat, vineri, că o fată a sunat, marți, la serviciul telefonic de urgență 112, că este șicanată în trafic. Dispecerul i-ar fi spus că intervenția ar putea dura până la trei ore pentru că nu are echipaje disponibile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel