Străinii căsătoriți cu români vor putea să obțină cetățenia română, chiar dacă locuiesc în străinătate

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Persoanele căsătorite de cel puțin 10 ani cu români pot obține cetățenia română, chiar dacă locuiesc în afara României. Proiectul de lege a trecut de Parlament și merge la promulgare. 

"În ultimele decenii, foarte mulți români care au plecat în străinătate s-au căsătorit cu persoane din țările-gazdă și au construit familii, familii europene, familii de pretutindeni. Sunt oameni care iubesc împreună România.

În curând, persoanele căsătorite de cel puţin 10 ani cu români vor putea obține cetățenia română, chiar dacă locuiesc în afară. Iar asta și datorită amendamentului pe care l-am depus.

Propunerea aflată în circuitul parlamentar, așa cum era scrisă, restrângea accesul la cetățenie. Pentru a veni în sprijinul acestor familii, am depus un amendament care a fost adoptat.

Proiectul de lege a trecut de Parlament și merge la promulgare. Până acum, aceste persoane nu puteau obține cetățenia decât dacă locuiau o perioadă îndelungată pe teritoriul României", a scris pe Facebook Radu Mihail, senator USR de Diaspora. 

Verifică documentul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel