O stradă din Florența va purta numele Reginei Elena a României. "O figură importantă pentru viața orașului nostru"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
O stradă din Florența va purta numele Reginei Elena a României (Foto: Unsplash/Casa Regală a României)
O stradă din Florența va purta numele Reginei Elena a României (Foto: Unsplash/Casa Regală a României)

O stradă din Florența va purta numele Reginei Elena a României. Anunțul a fost făcut de Ambasada României în Italia. 

"Consiliul Local din Florența a aprobat o moțiune care are ca scop numirea unei străzi sau a unui loc public din oraș în memoria Reginei Elena a României.

Regina-mamă Elena a României a petrecut mai mult de trei decenii la Vila Sparta, între Florența și Fiesole, unde s-a făcut cunoscută și apreciată. După cum am amintit ieri, cu prilejul Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Holocaustului, Regina Elena a salvat zeci de mii de evrei de la deportare, primind post-mortem din partea Statului Israel titlul ′′Drepți între Popoare".

Ea a sprijinit orașul Florența, de care a fost foarte atașată, în perioada inundațiilor din 1966 și a fost membru-fondator al asociației culturale Grădinii Iris și membru al Concursului Iris din 1961.

”O figură feminină importantă pentru viața orașului nostru, una dintre protagonistele Florenței în perioada în care a trăit aici: rafinată, cultă, riguroasă, iubitoare de artă, generoasă, o femeie care a iubit Florența și care și-a lăsat amprenta asupra orașului”, a afirmat liderul listei Nardella, Mimma Dardano, care a propus moțiunea.

”Titlul va fi ”Elena a României/Elena di Romania” deoarece în timpul exilului său în orașul nostru dorința ei a fost de a fi cunoscută cu acest nume”. Proiectul a fost inițiat de asociația Alter.Nativa și de Melania Cristina Cotoi, secretar al asociației, și a fost susținut de Ambasada României în Italia", este anunțul făcut de Ambasada României în Italia pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel