Stephen Hawking a murit. Reacţia NASA

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

O persoană unică a părăsit această lume.

Comunitatea academică şi ştiinţifică internaţională şi-a exprimat regretul  după anunţul morţii astrofizicianului britanic Stephen Hawking (76 de ani).

„Profesorul Hawking a fost o persoana unică, de care ne vom aduce aminte cu afecţiune, nu doar la Cambridge, ci în întreaga lume”, a declarat Stephen Toope, vicepreşedintele Universităţii Cambridge, unde Hawking a studiat şi a lucrat.

 „Contribuţiile sale excepţionale la cunoaşterea ştiinţifică, la popularizarea ştiinţei şi matematicii lasă o moştenire de neşters”.

Pe Twitter, NASA a adus un omagiu „faimosului fizician şi ambasador al ştiinţei”. „Descoperirile sale au deschis un univers al posibilităţilor pe care noi şi lumea continuăm să îl explorăm”, a apreciat agenţia spaţială a SUA, transmite agerpres.

„Moartea sa lasă în urmă un vid intelectual. Dar nu este vorba despre un gol, ci mai degrabă despre un fel de energie care impregnează textura spaţiu-timpului, care sfidează orice măsură”, remarca pe Twitter astrofizicianul american Neil deGrasse Tyson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel