Ministrul Ștefan-Radu Oprea: "Mediul de afaceri are nevoie de claritate privind relațiile cu UK după Brexit"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Întâlnirea bilaterală dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și șeful delegației Regatului Unit, înaintea reuniunii informale a Consiliului Afaceri Externe – Comerț.

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, a avut vineri o întrevedere bilaterală cu șeful delegației Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, George Hollingbery, secretar de stat pentru politici comerciale.

În cadrul întâlnirii, care a precedat reuniunea informală a Consiliului Afaceri Externe - Comerț, au fost abordate atât subiectele care se regăsesc pe agenda reuniunii ministeriale.

Demnitarul român a subliniat importanța relației economico-comerciale dintre cele două țări și și-a exprimat convingerea că aceasta poate crește și mai mult în viitor, bazându-se și pe un acord de Parteneriat Strategic ambițios și cuprinzător. Pentru a da consistență acestui parteneriat, ministrul Oprea a propus înființarea unor grupuri de lucru pe diferite domenii și organizarea de forumuri economice bilaterale anuale pentru informarea mediilor de afaceri privind oportunitățile de cooperare. Totodată, a mulțumit părții britanice pentru sprijinul oferit în cadrul unor teme de interes pentru România, cum ar fi aderarea la OCDE.

De asemenea, ministrul român și-a exprimat îngrijorarea față de situația de nesiguranță creată de procesul Brexit, cu 35 de zile înainte de ziua Brexit nefiind agreat Acordul de retragere al UK din UE. Ștefan-Radu Oprea a subliniat că mediul de afaceri are nevoie de claritate privind cadrul relațiilor cu UK după Brexit, pe plan intern ministerul organizând o serie de evenimente pentru informarea acestora cu privire la orice scenariu, pentru a-și putea pregăti planuri de contingență în cazul retragerii UK fără un acord din UE.

Întrevederea bilaterală dintre cei doi demnitari a avut loc în marja reuniunii informale CAE – Comerț, care se desfășoară în București în perioada 21-22 februarie 2019. Agenda reuniunii a inclus în sesiunile formale subiecte privind modernizarea Organizației Mondiale a Comerțului și relațiile comerciale UE – SUA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel