Statul paralel lovește și la Vatican

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

 

Orice protest în România este ironizat, demonizat, desființat. Vorbe grele sunt aruncate în direcția celor care vor ca vocea lor să fie auzită – „tineri frumoși și liberi”, adică TFL-iști, sorosiști, oamenii sistemului, oamenii statului paralel, defăimătorii țării, mincinoșii care fac de rușine patria.

În schimb, papa Francisc, de Floriile catolice, într-o ceremonie care a marcat la Vatican începutul Săptămânii Sfinte, i-a îndemnat pe tineri să nu permită generaţiilor mai în vârstă să îi reducă la tăcere sau să le anestezieze idealismul, să nu renunţe la efortul de a se face auziţi, chiar dacă lideri, unii corupți, le cer să tacă.

"De voi depinde să nu rămâneţi tăcuţi. Chiar dacă ceilalţi tac, dacă noi, cei mai în vârstă şi liderii, unii corupţi, tăcem, dacă toată lumea tace şi îşi pierde entuziasmul, vă întreb: "Veţi striga?", a întrebat Papa.

Este adevărat că același îndemn l-am primit și noi aici de-a lungul timpului de la Corneliu Coposu, care nu a tăcut și din aceasă cauză a îndurat 17 ani de temniță grea, de la Iuliu Maniu, făuritor al României Mari, care nu a tăcut și din cauza asta a murit în închisoarea de la Sighet, de la Doina Cornea, care nu a tăcut, și a fost anchetată de Securitate și păzită mai ca NASA, de la Liviu Babeș, care nu a tăcut și a strigat în timp ce ardea ca o torță pe pârtia de la Brașov, de la tinerii studenți din interbelic care nu au tăcut și au ajuns să fie victimele celui mai diabolic experiment – Fenomenul Pitești, de la cei care au rezistat în munți. Între 1947 și 1989, două milioane de români și-au riscat viața sau au plătit cu viața din cauză că nu au tăcut.

La urma urmei este o alegere personală - pe cine vrei să auzi, pe cei de sus sau pe Petru Groza, Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicoale Ceaușescu, Emil Bobu, Liviu Dragnea, care îți spun să taci.

"Veţi striga?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel