Sporuri de 40% pentru directorii DSP-urilor și de 30% pentru funcționari. Proiectul, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de mâine

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
guvernul_romaniei
guvernul_romaniei

Proiectul de Ordonanță de Urgență ce prevede acordarea de sporuri de 40% din salariul de bază pentru directorii executivi și directorii executivi adjuncți ai direcțiilor de sănătate publică și de 30% pentru funcționarii publici încadrați în serviciul de control în sănătate publică se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de mâine.

Guvernul își motivează decizia de a acorda aceste sporuri, în nota de fundamentare a proiectului de OUG, prin faptul că în perioada stării de alertă "se dispun noi activități pe care trebuie să le desfășoare direcțiile de sănătate publică în situații de risc epidemiologic și biologic, sens în care personalul direcțiilor de sănătate publică are instituite și alte obligații, printre care enumerăm asigurarea triajului epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, monitorizarea persoanelor aflate în auto-izolare la domiciliu, a persoanelor aflate în carantină, recoltarea probelor în teren de la persoanele care corespund definiției de caz pentru testare COVID-19, activități în care sunt implicați inclusiv funcționari publici".

Decizia Guvernului de a aloca sporuri de 40% conducerilor DSP-urilor și de 30% funcționarilor vine într-un moment în care scandalurile legate de ineficiența direcțiilor de sănătate publică în timpul epidemiei de COVID-19 se țin lanț. Pe 31 iulie, Digi 24 a arătat în cadrul unui experiment live, cu Raed Arafat invitat în studio, cum la numerele de telefon de la DSP București nu răspune nimeni zeci de minute în șir, în plină pandemie. DSP-urile se plâng de faptul că anchetele epidemiologic presupun un "volum mare de muncă" și de faptul că personalul ar fi insuficient. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel