EXCLUSIV  Spitalul minune din Vatican care tratează copiii români cu afecțiuni grave. Rares Cristea: Niște oameni extraordinari

Narcis Popa |
Data publicării:

În Italia există un spital de elită mondială care tratează copiii cu probleme grave veniți din România. Rareș Cristea, președintele Federației Organizațiilor Românești din Italia (F.O.R.I) a detaliat pentru stiridiaspora.ro cum pot familiile de români să beneficieze de tratament la această unitate medicală, care de-a lungul timpului a realizat adevărate minuni.  

Este vorba despre spitalul Bambino Gesu din Roma, care aparține Vaticanului. Rareș Cristea spune că despre el au aflat deja câteva familii de români care și-au tratat copiii aici. 

"Problema este că România, deși este o membră deplină a Uniunii Europene, nu are deschise legături și posibilități pentru efectuarea plăților. Familiile vin cu copiii bolnavi de cancer și trebuie să își găsească de muncă aici. Vă dați seama, copiii sunt viitorul nostru și trebuie să luptăm pentru ei. Noi ca și Federație, încercăm să ajutăm cum putem, pentru că, vă imaginați, este foarte greu, dar au fost rezultate cu mai multe familii. Copiii au fost salvați și satisfacția este enormă. Acest spital aparține Vaticanului și este o elită la nivel mondial, în planul medicinei. Au de asemenea un centru de cercetare. Foarte multe familii de români sunt prezente acolo. Sunt copii care vin cu probleme extrem de grave, copii care au cancer cu metastaze. România are doctori și posibilități, însă situația sistemului medical este foarte gravă," a spus Rareș Cristea.

Oameni extraordinari la spital 

Președintele Federației Organizațiilor Românești din Italia spune că deși oamenii de la acel spital sunt extraordinari, românii care vor să ajungă la unitatea clinică trebuie să-și rezolve problemele cu actele. 

"Sunt niște oameni extraordinari la acest spital din Vatican. Ei nu spun niciodată nu. Vă dați seama, că cine vine trebuie să-și rezolve problemele cu actele. Dacă statul român nu plătește curele prin cardul european, ei nu pot asigura tuturor aceste servicii, pentru că sunt niște costuri foarte mari, de sute de mii de euro. Din câte am înțeles sunt anumite probleme cu plățile dinspre România, către acest spital, dar nu am date concrete în acest moment. Chiar acum am fost contactat de o familie din Cluj. Băiatul se numește Alex, are 18 ani dar din păcate este deja la Terapie Intensivă. Eu voi trimite imediat datele, pentru că am cerut cartela clinică. Este un caz foarte dificil, dar încercăm să-l ajutăm," a mai spus Rareș Cristea.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel