Specialiștii dezvăluie asemănările și deosebirile între simptomele gripei și cele ale coronavirusului

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

În plină epidemie de boală, este bine să știm să deosebim simptomele gripei de cele ale coronavirusului, pentru a ne putea proteja. 

Potrivit Lisei Maragakis, directorul Institutului de Prevenție a Infecțiilor Johns Hopkins, ambele sunt boli respiratorii infecțioase și deși au simptome comune, sunt provocate de două virusuri diferite.

ASEMĂNĂRI:

1. Simptome: febră, tuse, dureri corporale, oboseală și uneori vărsături și diaree; pot duce la pneumonie.

2. Transmitere: pot fi răspândite de la o persoană infectată care tușește, strănută sau vorbește la alta, prin picături în aer; gripa poate fi răspândită de o persoană infectată timp de câteva zile înainte de apariția simptomelor și se speculează că noul coronavirus este răspândit în aceeași manieră, însă nu se știe încă sigur dacă acest lucru este sau nu adevărat.

3. Tratament: nu pot fi tratate cu antibiotice, deoarece acestea funcționează doar în cazul infecțiilor bacteriene, dar pot fi tratate simptomele, precum reducerea febrei, iar cazurile severe necesită spitalizare și sprijin, cum ar fi ventilația mecanică.

DEOSEBIRI:

1. Cauze: gripa este cauzată de mai multe tipuri și tulpini de virusuri gripale, pe când coronavirusul este cauzat de noul 2019-nCoV, apărut în Wuhan, China.

2. Transmitere: coronavirusul ar putea fi răspândit pe cale aeriană, ceea ce înseamnă că picăturile minime rămase în aer ar putea provoca boala și altor persoane chiar și după ce persoana bolnavă nu mai este aproape.

3. Vaccin: un vaccin împotriva gripei este disponibil și eficient în prevenirea uneia dintre cele mai periculoase tipuri de gripă sau reducerea severității acesteia, în schimb împotriva coronavirusului nu este disponibil niciun vaccin în acest moment.

4. Număr de infecții: la nivel mondial, 1 miliard de persoane sunt bolnave de gripă, iar cu coronavirus sunt infectate aproximativ 84.119 de persoane.

5. Decese: anual, la nivel mondial, gripa ucide între 291.000 și 646. 000 de oameni, iar coronavirusul a ucis până pe 29 februarie peste 3.000 de persoane, ucigând aproximativ 1.4% dintre persoanele infectate, relatează Mediafax.

În ultimele zile, oamenii au căutat masiv pe internet asemănările și deosebirile între simptomele gripei sezoniere și cele ale bolii provocate de COVID-19.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel