Spaniolii plătesc un preţ record pentru paella din cauza scumpirii uleiului şi orezului

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Paella s-a scumpit în Spania, după majorările de preț la ulei de măsline și legume.

Spaniolii au plătit luna trecută mai mult ca niciodată pentru paella (-unul dintre cele mai renumite preparate din bucătăria tradiţională a Spaniei-n.r.), după ce preţurile la ulei de măsline, orez şi legume au crescut vertiginos, transmite Bloomberg.

Costul ingredientelor de bază necesare pentru a găti felul de mâncare emblematic al Spaniei a crescut cu 19,1% faţă de luna februarie a anului trecut, potrivit indicelui lunar Paella calculat de Bloomberg, pe baza datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică din Spania.

Comparativ, indicele general al inflaţiei în Spania a înregistrat o creştere de doar 6%. Însă, în cazul paella, preţurile au fost influenţate de faptul că preţul uleiului de măsline a crescut cu 33,5% în ritm anual, în timp ce legumele şi legumele s-au scumpit cu 23,6% iar orezul cu 21,2%.

Preţurile produselor alimentare au continuat să crească rapid chiar şi după ce Guvernul de la Madrid a redus taxele pentru produsele de bază, la începutul anului. Potrivit Ministerului Economiei, scăderea producţiei de fructe şi legume, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precum şi cererea externă puternică, a stat la baza creşterii preţurilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel