Spania. Un violator român în serie riscă 40 de ani de închisoare: „Le-a abuzat până când și-au pierdut cunoștința”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Un violator român în serie riscă 40 de ani de închisoare: „Le-a abuzat până când și-au pierdut cunoștința”
Spania. Un violator român în serie riscă 40 de ani de închisoare: „Le-a abuzat până când și-au pierdut cunoștința”

Un român riscă 40 de ani de închisoare după ce a fost acuzat de o serie de violuri și tentative de gresiune sexuală care au avut loc în diferite orașe din Guipuzcoa, Spania. 

Potrivit procurorilor, faptele au avut loc între anii 2012 - 2015. Românul a fost arestat în iulie 2019 ca urmare a unui viol comis în Beasain, circumstanță care i-ar fi permis să fie legat de încă numeroase agresiuni sexuale care avuseseră loc anterior, în diferite orașe ale teritoriului. 

Ieri, patru dintre aceste cauze au trecut deja în faza de anchetă și sunt aproape de a fi judecate în două dosare diferite. În primul dintre ele, în care Asociația Clara Campoamor exercită acțiuni populare, vor fi judecate un presupus viol și două tentative de agresiune sexuală care au avut loc în Anoeta, Andoain și Tolosa, în timp ce a doua audiere va avea loc pentru un alt presupus viol care a avut loc în Lasarte-Oria.

Cazul care a avut loc la Beasain în 2019, care a dus la arestarea românului și un altul care a avut loc și la Lasarte-Oria, nu au fost încă calificate de părți.

 

Victimele erau alese pe stradă

 

Potrivit rechizitoriului Parchetului, faptele urmărite în primul din cele două cazuri datează din dimineața zilei de 12 august 2012, când inculpatul ar fi dat asupra primei sale victime pe o stradă din Andoain, spray cu piper și a aruncat-o la pământ, după care a ajuns deasupra fetei care a început să țipe. Bărbatul a scos apoi o bandă pe care nu a folosit-o din cauza „atitudinii liniștitoare” a părții vătămate, pe care a împins-o pe un perete pentru a supune-o la diverse atingeri și a abuzat-o, deși nu a violat-o pentru că femeia a susținut că are SIDA.

O lună mai târziu, în jurul orei 7 dimineața, pe 23 septembrie 2012, bărbatul ar fi abordat o nouă victimă într-o zonă întunecată a unei autostrăzi Tolosa și a lovit-o cu pumnul în maxilar, apoi i-a acoperit gura cu mâna și a tras-o de umăr, unde ar fi supus-o la diferite atingeri, deși nu a putut să o pătrundă din cauza „rezistenței” tinerei care a reușit „să se îndepărteze de acuzat”.

În cele din urmă, un an mai târziu, în jurul orei 5:00 dimineața din 22 septembrie 2013, inculpatul ar fi agresat o a treia femeie pe o stradă „fără iluminare” în Anoeta, plasând o batistă umezită cu un lichid cu „miros puternic” în gură, „și ar fi violat-o în ciuda rezistenței puternice” a tinerei, până când și-a pierdut „cunoștința”.

 

40 de ani de închisoare se cere pentru român

 

Parchetul solicită pentru aceste trei incidente pedepse care se ridică la 28 de ani și zece luni de închisoare, în timp ce acuzarea privată și acțiunea populară ridică cererile lor până la 29 de ani de închisoare.

Al doilea caz în așteptarea procesului împotriva acestui român se concentrează pe o altă presupusă încălcare care a avut loc în jurul orei 7 dimineața, pe 1 ianuarie, într-un pasaj din Lasarte-Oria, în care acuzatul a așteptat o a patra victimă prevăzută cu o cârpă impregnată cu substanțe anestezice pe care a pus-o pe fața fetei până când „și-a pierdut cunoștința” și ar fi violat-o.

În documentul său de acuzație provizorie, Ministerul Public consideră că aceste fapte constituie o infracțiune de agresiune sexuală pentru care, printre alte pedepse accesorii, solicită imputarea învinuitului de 11 ani de închisoare, o cerere de pedeapsă pe care o ridică acuzarea privată până la 12 ani de închisoare.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel