Spania. Un român și complicele său, acuzați că au ucis un milionar american, într-o cameră de hotel. Bărbatul îi invitase pe criminali la o petrecere privată

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Un român și complicele său, acuzați că au ucis un milionar american, într-o cameră de hotel. Bărbatul îi invitase pe criminali la o petrecere privată
Spania. Un român și complicele său, acuzați că au ucis un milionar american, într-o cameră de hotel. Bărbatul îi invitase pe criminali la o petrecere privată

Un milionar american și fost director general al celei mai importante companii private de construcții navale din Spania, Jose Rosado, a fost ucis și jefuit de un român și de un marocan.

Poliția spaniolă a transmis că cei doi sunt recidiviști și au fost reținuți pe 27 decembrie. Omul de afaceri a fost găsit mort în camera sa de hotel, la Madrid, pe 29 octombrie.

Polițiștii spun că Rosado ar fi cunoscut doi bărbați într-un club de noapte și a decis să îi invite în camera sa din hotelul Westin Palace din Madrid pentru o petrecere sexuală.  Potrivit anchetatorilor, cei doi l-ar fi îmbătat pe bărbat și l-ar fi drogat cu ecstasy, cu scopul de a-l jefui, scrie univision.com

 

Autopsia a arătat concentrații uriașe de substanțe periculoase în corpul milionarului

 

Afaceristul nu a rezistat acestei combinații, dat fiind că cei doi i-au administrat o cantitate de trei ori mai mare decât poate tolera organismul uman. Cei doi nu au intenționat să îl omoare pe Rosado, ci doar să îl adoarmă pentru a-l putea jefui, dar bărbatul a murit ca urmare a supradozei.

Dispariția omului de afaceri a fost anunțată de un prieten, care a alertat personalul hotelului după ce a încercat fără succes să îl contacteze de mai multe ori.

Camerele de supraveghere din hotel au surprins momentul în care Rosado a intrat în camera sa cu cei doi bărbați. Inițial, autoritățile au crezut că moartea omului de afaceri a survenit din cauze naturale, dar au început să aibă suspiciuni în momentul în care au constatat că bărbatul fusese jefuit. Ulterior, autopsia a arătat concentrații uriașe de substanțe periculoase în corpul acestuia.

 

Cei doi presupuși ucigași sunt recidiviști

 

Cei doi presupuși asasini au fost arestați la Madrid în legătură cu moartea lui Rosado. Poliția a arestat un român, de 39 de ani, cu nouă arestări anterioare și un marocan, de 29 de ani, cu 17 arestări anterioare pentru infracțiuni similare.

Când poliția i-a arestat luni, 27 decembrie, pe cei doi suspecți, aceștia aveau la ei în jur de 2.500 de euro numerar, telefoane mobile noi, latopuri și bijuterii.

Rosado a demisionat recent din funcția de director general al celei mai mari companii private de construcții navale și iahturi din Spania, Hijos de J. Barreras. Estimările arată că Hijos de J. Barreras ar putea genera venituri de aproximativ 30 de milioane de dolari anul acesta.

 

Cine a fost José Rosado

 

Rosado s-a născut în Newark, New Jersey, dar a crescut în Puerto Rico și a trăit în Miami. Până de curând a condus cel mai mare șantier naval privat din Spania, Hijos de J. Barreras. Compania  genera venituri anuale de aproximativ 29,48 milioane de dolari.

Rosado  a vizitat mai mult de 50 de țări pentru muncă, studiu și vacanțe, inclusiv Puerto Rico, Argentina și Anglia. Young, partenerul lui de mai bine de 13 ani și cu care a locuit la Miami, a călătorit în Spania pentru a se ocupa de repatrierea cadavrului. Înmormântarea sa a avut loc în Puerto Rico, țara părinților săi și unde copiii prietenilor săi obișnuiau să-l numească cu afecțiune „Unchiul José”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel