Italia. Crimele care au zguduit Marsala în 2021: Cristian, ucis cu sălbăticie de concubină -„M-a adus la exasperare“; Alți trei români au ucis un tânăr, pe stradă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Printre evenimentele anului din regiunea Marsala, jurnaliștii italieni enumeră o crimă în centrul orașului, cea a lui Luigi Loria - ucis de trei români. Un alt caz este asasinarea lui Cristian F., la Trapani, ucis de concubină.

Violențele din centrul orașului Marsala s-au soldat cu asasinarea tânărului Luigi Loria, în vârstă de 28 de ani, victimă a încăierării din fața pizzeriei Carpe Diem din via Curatolo, în noaptea de 7 spre 8 octombrie. Loria a murit în camera de urgență a spitalului 'Paolo Borsellino' din cauza rănilor grave suferite. Loria a intrat în conflict cu un alt grup de tineri, de naționalitate română, iar unul dintre ei a fost deja arestat pentru crimă.

Crimele care au zguduit Marsala

 

Victima a murit după ce a fost înjunghiată în gât și stern în timpul unei lupte petrecute în centrul istoric al Marsalei.  Loria a murit în camera de urgență a spitalului „Paolo Borsellino”. Magistrații de la Judecătoria Marsala Sara Quittino au validat arestul pentru patru agresori, în timp ce magistratul Alessandra Puglisi, de la Curtea pentru minori din Palermo, a validat arestul pentru un român, de 16 ani.

Vezi mai multe: Italia. Trei români arestați, după ce au ucis cu sălbăticie un tânăr: „L-a lovit cu piciorul în cap pe prietenul meu, care căzuse la pământ"

Românul de 16 ani, încarcerat la închisoarea Malaspina, va fi transferat într-un centru pentru minori, care urmează să fie identificat ulterior. În schimb, cei doi români majori vor rămâne în închisoare, la cererea procurorului Roberto Piscitello. Este  vorba despre Constantin T, de 38 de ani, și Ion N., de 20 de ani.

Ion, românul de 20 de ani, este cel care, potrivit rechizitoriului, l-a înjunghiat pe Loria. În timpul interogatoriului acesta și-a recunoscut vina, precizând că intenția lui nu era să-l ucidă, ci doar să oprească bătaia pe care o primea prietenul său Constantin T. „Loria l-a lovit cu piciorul în cap pe prietenul meu, Constantin, în timp ce acesta căzuse la pământ", a explicat Ion, cel care l-ar fi înjunghiat.

Trei români au ucis un tânăr, pe stradă

 

Costantin Țapu a fost și el arestat pentru complicitate. Procuratura din Marsala i-a acuzat, de asemenea, pe cei doi români de încăierare în formă agravantă și de port nejustificat de arme sau obiecte ofensatoare. Giuseppe și Katia Loria, frații victimei, au fost acuzați de singura infracțiune de încăierare în formă agravată și au fost plasați în arest la domiciliu cu brățară electronică și cu obligația de a rămâne în municipiul Marsala.

Cristian F. în vârstă de 45 de ani, a fost înjunghiat în piept de partenera sa, Vanda G., care se află acum în închisoare și care a mărturisit crima: "Eram exasperată, dar l-am lovit ca să mă apăr".

...........

Păreau cuvinte scrise din furie, dar s-au concretizat într-o crimă. Vanda Grignani, sâmbătă seară, la Trapani, cu puțin timp înainte de a-și înjunghia mortal partenerul Cristian Favara, își exprimase intențiile pe rețelele de socializare.

Vezi mai multe: Italia. Cristian, ucis cu sălbăticie de concubină. Femeia și-a anunțat gestul pe Facebook: „M-a adus la exasperare“

Niște scuze, dar și acuzații, toate acestea trebuie analizate acum de anchetatori: "Îmi pare rău, vă iubesc pe toți, mi-e dor de familia mea, sunt singură, această singurătate m-a adus la exasperare. Poliția și carabinierii din Trapani par să se înțeleagă bine cu el". Două minute mai târziu, la ora 23.38, femeia de 36 de ani a adăugat: "Am cerut ajutor și asta m-a distrus. Poliția și carabinierii din Trapani îl apără. Sunt obosită. Nu mai am nimic de pierdut, iartă-mă“, sunt câteva dintre mesajele Vandei.

Cristian, ucis cu sălbăticie de concubină, în Italia

 


Unii dintre prietenii ei au răspuns la mesajele ei sfătuind-o să-și găsească calmul și să se liniștească. Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu și-ar fi putut imagina că în curând se va întâmpla o tragedie. Nu puteau să știe că Cristian Favara, un bărbat de 45 de ani cu antecedente penale, care se afla în arest la domiciliu în casa pe care o închiriase avea să fie ucis, după ce nu s-a întors acasă la ora 23.00, așa cum era prevăzut în ordinul său de arest la domiciliu.

Femeia, probabil că era exasperată de ideea unui control al poliției, odată ce Cristian s-a întors în apartament, a declanșat o ceartă care a degenerat într-o discuție violentă. Femeia, care avea deja cazier, a luat un cuțit și l-a înjunghiat. Lovitura fatală a fost aplicată chiar sub claviculă. Când au sosit serviciile de urgență 118, nu a mai rămas decât să cheme carabinierii și să constate decesul. Oamenii departamentului operativ, sub comanda locotenent-colonelului Andrea Pagliaro, după mărturisirea femeii, au arestat-o, iar acum se află în închisoarea Pagliarelli din Palermo.

Femeia și-a anunțat gestul pe Facebook: „M-a adus la exasperare“

 


"Eram exasperată, dar l-am lovit pentru a mă apăra", a mărturisit ieri Vanda în fața procurorului Eleonora Sciorella, în închisoare. Această versiune confirmă ceea ce a declarat deja poliției după sosirea acesteia în casa lor. Grignani, asistată de avocatul său Diego Tranchida, ar fi încercat să își întărească teza explicând că a fost "atacată" și că ieșirile sale pe rețelele de socializare au fost dovada "exasperării din corpul ei, până la punctul de a fi în stare să scrie asta", relatează Corriere.it.

Scenariul descris este tocmai cel al unei relații chinuite: "În ultimele săptămâni, relația devenise foarte dificilă, până la punctul de a cere de mai multe ori ajutorul poliției". Potrivit avocatului, relația lor se încheiase, iar femeia ar fi dat "semne de agresivitate față de anchetatori". O versiune care va trebui acum să fie evaluată de judecătorul pentru investigații preliminare care, având în vedere mărturisirea lui Grignani, va trebui să decidă asupra caracterului adecvat al măsurii preventive în închisoare.

Cristian Favara era foarte cunoscut în Trapani. Mama sa este proprietara unei trattorii populare, iar el însuși administrase una. Ulterior, a avut probleme cu justiția pentru infracțiuni legate de droguri. El fusese condamnat, de asemenea, la 7 ani și 6 luni în primă instanță, într-un proces pentru omor prin imprudență după moartea unui toxicoman prin supradoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel