Italia. Cristian, ucis cu sălbăticie de concubină. Femeia și-a anunțat gestul pe Facebook: „M-a adus la exasperare“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristian F. în vârstă de 45 de ani, a fost înjunghiat în piept de partenera sa, Vanda G., care se află acum în închisoare și care a mărturisit crima: "Eram exasperată, dar l-am lovit ca să mă apăr".

Păreau cuvinte scrise din furie, dar s-au concretizat într-o crimă. Vanda Grignani, sâmbătă seară, la Trapani, cu puțin timp înainte de a-și înjunghia mortal partenerul Cristian Favara, își exprimase intențiile pe rețelele de socializare.

Niște scuze, dar și acuzații, toate acestea trebuie analizate acum de anchetatori: "Îmi pare rău, vă iubesc pe toți, mi-e dor de familia mea, sunt singură, această singurătate m-a adus la exasperare. Poliția și carabinierii din Trapani par să se înțeleagă bine cu el". Două minute mai târziu, la ora 23.38, femeia de 36 de ani a adăugat: "Am cerut ajutor și asta m-a distrus. Poliția și carabinierii din Trapani îl apără. Sunt obosită. Nu mai am nimic de pierdut, iartă-mă“, sunt câteva dintre mesajele Vandei.

Cristian, ucis cu sălbăticie de concubină, în Italia

 


Unii dintre prietenii ei au răspuns la mesajele ei sfătuind-o să-și găsească calmul și să se liniștească. Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu și-ar fi putut imagina că în curând se va întâmpla o tragedie. Nu puteau să știe că Cristian Favara, un bărbat de 45 de ani cu antecedente penale, care se afla în arest la domiciliu în casa pe care o închiriase avea să fie ucis, după ce nu s-a întors acasă la ora 23.00, așa cum era prevăzut în ordinul său de arest la domiciliu.

Femeia, probabil că era exasperată de ideea unui control al poliției, odată ce Cristian s-a întors în apartament, a declanșat o ceartă care a degenerat într-o discuție violentă. Femeia, care avea deja cazier, a luat un cuțit și l-a înjunghiat. Lovitura fatală a fost aplicată chiar sub claviculă. Când au sosit serviciile de urgență 118, nu a mai rămas decât să cheme carabinierii și să constate decesul. Oamenii departamentului operativ, sub comanda locotenent-colonelului Andrea Pagliaro, după mărturisirea femeii, au arestat-o, iar acum se află în închisoarea Pagliarelli din Palermo.

Femeia și-a anunțat gestul pe Facebook: „M-a adus la exasperare“

 


"Eram exasperată, dar l-am lovit pentru a mă apăra", a mărturisit ieri Vanda în fața procurorului Eleonora Sciorella, în închisoare. Această versiune confirmă ceea ce a declarat deja poliției după sosirea acesteia în casa lor. Grignani, asistată de avocatul său Diego Tranchida, ar fi încercat să își întărească teza explicând că a fost "atacată" și că ieșirile sale pe rețelele de socializare au fost dovada "exasperării din corpul ei, până la punctul de a fi în stare să scrie asta", relatează Corriere.it.

Scenariul descris este tocmai cel al unei relații chinuite: "În ultimele săptămâni, relația devenise foarte dificilă, până la punctul de a cere de mai multe ori ajutorul poliției". Potrivit avocatului, relația lor se încheiase, iar femeia ar fi dat "semne de agresivitate față de anchetatori". O versiune care va trebui acum să fie evaluată de judecătorul pentru investigații preliminare care, având în vedere mărturisirea lui Grignani, va trebui să decidă asupra caracterului adecvat al măsurii preventive în închisoare.

Cristian Favara era foarte cunoscut în Trapani. Mama sa este proprietara unei trattorii populare, iar el însuși administrase una. Ulterior, a avut probleme cu justiția pentru infracțiuni legate de droguri. El fusese condamnat, de asemenea, la 7 ani și 6 luni în primă instanță, într-un proces pentru omor prin imprudență după moartea unui toxicoman prin supradoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel