Brazilia. Un copil s-a dus la toaleta școlii, unde a găsit o pumă de doi metri și jumătate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Brazilia. Un copil s-a dus la toaleta școlii, unde a găsit o pumă de doi metri și jumătate / Foto: Unsplash
Brazilia. Un copil s-a dus la toaleta școlii, unde a găsit o pumă de doi metri și jumătate / Foto: Unsplash

Un băiat s-a dus la toaleta școlii și a găsit o pumă de doi metri și jumătate. Animalul cântărea 80 de kilograme și auutoritățile au fost nevoite să îi aplice o săgeată tranchilizantă pentru a-l scoate din incintă.

Puma care se vede în fotografie (AICI) a intrat într-o școală din statul Minas Gerais (Brazilia) atât de ușor încât nimeni nu a putut să o vadă până când un copil a cerut permisiunea în clasă să meargă la baie. Băiatul se numește David Miguel, are 9 ani și, potrivit celor povestite de el presei locale, "au început instant să îi tremure picioarele când a dat peste pumă, iar când felina a răcnit la el a simțit că i se va opri inima”. 

Acest eveniment șocant a avut loc într-o școală din orașul Nova Lima în timp ce elevii mergeau la orele de fotbal extrașcolare însoțiți de părinții lor. În momentul în care băiatul a văzut animalul, a fugit la tatăl său care a decis să meargă la baie pentru a verifica ce animal era.

Înainte de a-l vedea, el s-a gândit că ar putea fi "un ocelot sau un câine sălbatic”. Ajuns la fața locului, bărbatul nu a putut face față situației. „În momentul în care am văzut că animalul era de acea mărime, am fugit înapoi", a declarat tatăl băiatului, Rodrigo Almeida, în vârstă de 34 de ani.

 

Directorul școlii a sunat la pompieri

 

Membrii școlii de învățământ au decis să cheme pompierii și au mers împreună cu un polițist militar pentru a împiedica animalul să evadeze sau să rănească pe cineva. L-au încuiat în baie și l-au înregistrat cu ajutorul telefoanelor mobile pentru a anunța medicii veterinari de mărimea animalului și de modul în care trebuiau să procedeze.

La scurt timp, un corp de medici veterinari a ajuns la fața locului pentru a-i administra felinei o săgeată tranchilizantă. Abia câteva ore mai târziu au scos puma din școală și au plasat-o într-o junglă din apropiere.

În acest fel a putut fi împiedicată să rănească oameni sau chiar pe eq însăși. Înainte de a fi eliberat, medicii veterinari au decis să efectueze o evaluare clinică a animalului, care a stabilit că acesta avea doi metri și jumătate lungime (cu tot cu coadă) și cântărea 80 de kilograme . Animalul era sănătos, în siguranță și pregătit să se întoarcă în sălbăticie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel