Spania. Trei români, hoți de bijuterii, arestați. Cei trei monitorizau atent viitoarele victime, apoi le jefuiau

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Trei români, hoți de bijuterii, arestați. Cei trei monitorizau atent viitoarele victime, apoi le jefuiau
Spania. Trei români, hoți de bijuterii, arestați. Cei trei monitorizau atent viitoarele victime, apoi le jefuiau

Anchetatorii din cadrul Gărzii Civile La Roda au reținut trei români, acuzați de infracțiunea de tâlhărie, săvârșită într-o locuință și în 2 unități publice din orașul La Jineta.

Cele trei persoane reținute sunt două bărbați și o femeie, de origine română, în vârstă de 21, 22 și, respectiv, 36 de ani. Infractorii aveau deja dosare penale, pentru infracțiuni contra proprietății private, informează Garda Civilă.

În septembrie anul trecut, Garda Civilă din La Roda a fost alertată cu privire la un jaf, comis într-o reședință din orașul La Jineta. Ajunși la fața locului,  agenții au adunat probe și au demarat o anchetă.

În prima etapă a investigației, agenții au verificat jaful dintr-o reședință din La Jineta, de unde unde hoții au sustras numerar și bijuterii, evaluate la 5.000 de euro. Ulterior, cei trei români au încercat să mai jefuiască două unități publice, din aceeași localitate, dar au fost surprinși de proprietarii.

Cu datele obținute în timpul anchetei și datorită cooperării cetățenilor, anchetatorii au adunat o serie de probe și dovezi, care au făcut posibilă identificarea celor 3 autori, scrie diariosigno.com.

 

Cei trei români își schimbau mereu adresele, pentru a nu fi prinși

 

Arestarea acestor 3 persoane nu a fost ușoară, deoarece infractorii își schimbau mereu adresele pentru a nu fi identificați și monitorizați. Până la urmă, cei trei infractori români au fost arestați în orașele valenciene Llombay și Paiporta.

După reținerea infractorilor, Garda Civilă a stabilit că pe numele femeii fusese emis, de către Tribunalul de Instrucțiune din Valencia, un mandat de căutare și arestare. În plus, unul dintre cei doi bărbați era căutat pe plan internațional de autorități  judiciare germane, pentru alte jafuri. 

 

Infractorii își monitorizau atent viitoarele victime


Membrii grupului organizat se deplasau în orașe din provinciile învecinate Valencia, unde monitorizau viitoarele victime, în  special persoane în vârstă. După ce le câștigau, inițial, încrederea, un membru al grupului le distrăgea atenția, iar altul intra în casă, de unde fura bani și bijuterii.

În jaful elucidat de la La Jineta, hoții au folosit exact aceeași tehnică, părăsind rapid locul înainte ca victima să-și dea seama că a fost prădată de bani și bijuterii și să anunțe vecinii, rudele sau poliția.  După ce au fost reținuți, cei trei români au fost predați Judecătoriei din Albacete.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel