Trei români au furat 700 de litri de motorină și unelte dintr-un depozit din Spania. Bărbații sunt suspecți și de alte infracțiuni

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția spaniolă investighează trei români pentru furt de combustibil și unelte dintr-un depozit agricol din Jumilla. Până în prezent, li se atribuie presupusa săvârșire a infracțiunii de furt din acel depozit, deși nu este exclusă implicarea lor și în alte furturi în ferme din regiunea Altiplano.

Garda Civilă a Regiunii Murcia, în cadrul "Planului împotriva furturilor în exploatațiile agricole și zootehnice", a demarat o anchetă pentru a clarifica furtul de combustibil și unelte dintr-un depozit agricol din Jumilla.

 

Trei români au furat 700 de litri de motorină dintr-un depozit din Spania

 

Ancheta a culminat, până în prezent, cu identificarea, localizarea și investigarea a trei rezidenți de naționalitate română din comuna Pinoso din Alicante, ca presupuși autori ai infracțiunii.

Ancheta este încă deschisă, neexcluzând implicarea celor arestați în alte infracțiuni similare în regiunea Altiplano din Murcia.

Agenții de poliție din cadrul echipelor ROCA (Împotriva furturilor în mediul rural) au început ancheta în luna iunie a anului trecut, după ce au aflat că 700 de litri de motorină agricolă subvenționată și mai multe unelte au fost furate dintr-un depozit agricol din districtul Jumillano din Paraje del Trigo.

Agenții au efectuat o inspecție oculară a depozitului, de unde au obținut o serie de indicii, cum ar fi urme de încălțăminte și de vehicule, care s-au dovedit în cele din urmă a fi cruciale pentru dezvoltarea anchetei.

 

Cooperarea din partea publicului

 

Grație colaborării publicului, gardienii civili au aflat, de asemenea, că două mașini, ambele de culoare aurie, fuseseră văzute zăbovind în zonă, astfel că și-au concentrat activitatea de investigație pentru a stabili dacă acestea ar putea avea legătură cu probele obținute la locul faptei.

Studiul detaliat al resturilor și al mărturiilor le-a permis să afle marca și modelul celor două mașini și localizarea lor, în comuna vecină Pinoso (Alicante), un oraș apropiat de districtul Jumilla, unde a fost comis jaful și unde se pare că locuiau suspecții.

După ce au obținut imagini de la camerele de supraveghere din apropierea acestei proprietăți, anchetatorii au vizualizat trei bărbați care ieșeau din casă, care au fost identificați, conform presei străine.

 

Românii au fost prinși de poliție



Este vorba de trei bărbați cu vârste de 30, 36 și 63 de ani și de naționalitate română, a căror încălțăminte coincide, de asemenea, cu urmele de pași apărute pe podeaua de nisip fin a proprietății care a făcut obiectul jafului.

Procedurile s-au încheiat cu investigarea lor ca presupuși autori ai infracțiunii de furt cu forța a 700 de litri de motorină agricolă și a unor unelte, deși nu este exclusă implicarea lor în alte infracțiuni similare în regiunea Altiplano din Murcia. Persoanele investigate și procedurile au fost predate Tribunalului de Magistratură din Jumilla (Murcia).

 

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al citiorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel