Spania. Trei presupuși infractori, dintre care și o româncă au fost arestați după ce au spart mai multe locuințe

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Garda Civilă a arestat trei persoane, doi bărbați și o femeie, pentru implicarea lor într-un grup infracțional responsabil de mai multe infracțiuni de spargere în interiorul unor locuințe din orașe din provincia A Coruña și Pontevedra, Spania.

După cum se arată într-un comunicat de presă, a fost în cadrul operațiunii "Espinha", de către echipa de patrimoniu a Unității Organice a Poliției Judiciare a Gărzii Civile din A Coruña, care a inițiat ancheta privind jafurile comise în provincia A Coruña.

Cei reținuți sunt doi bărbați, de naționalitate albaneză, și o femeie de origine română, cu cetățenie italiană, care au fost cercetați pentru jafuri în Abegondo, Betanzos și Ames (A Coruña), precum și în Vigo și Ponte Caldelas și au fost arestați la patru zile după ce au ajuns în Galicia.

 

Poliția din Spania caută victimele spargerilor pentru a le returna bunurile

 

În urma investigației, poliția a reușit să restituie bijuteriile furate unui locuitor din Ponte Caldelas și altuia din Vigo, în timp ce piesele de bijuterie sunt depozitate în incinta Comandamentului Gărzii Civile din A Coruña.

Tocmai pentru a proceda la returnarea lor, Forțele Armate fac apel la orice persoană care a fost jefuită la domiciliu în zilele de 15 și 16 noiembrie în provinciile A Coruña și Pontevedra, în special în orașele Ponte Caldelas, Cotobade sau în împrejurimi și în orașul Vigo, să consulte blogul Comandamentului A Coruña.

Oamenii pt găsi pe acest site " https://guardiacivilacoruna.blogspot.com/2022/11/joyas-recuperadas-por-laguardia-civil.htm " fotografii detaliate ale bijuteriilor recuperate. Dacă recunoașteți vreuna dintre aceste piese, vă rugăm să contactați Garda Civilă la numărul de telefon 981167800, int. 1510350, 1510351 sau să trimiteți un e-mail la " [email protected] ".

La începutul anchetei, agenții au identificat un vehicul care a circulat pe drumurile din apropierea mai multor locuri unde au avut loc jafurile, care a fost depistat ulterior, la 16 noiembrie, când a fost ocupat de trei tineri care, s-a stabilit, aveau sediul în Vigo, de unde se deplasau în toată comunitatea pentru a comite jafurile.

 

Românca a fost prinsă imediat după una dintre spargeri

 

A doua zi, cei cercetați au dat două spargeri de locuințe, iar în momentul în care alarma s-a declanșat la una dintre ele, o patrulă a Poliției Naționale s-a deplasat la fața locului și a găsit în apropiere o femeie de naționalitate română, care a fost arestată într-o atitudine de așteptare în interiorul unui autovehicul.

La rândul său, Garda Civilă a reușit să găsească o ascunzătoare situată într-o zonă împădurită din Cabral, în care a găsit atât uneltele folosite pentru spargeri, cât și o cantitate considerabilă de bijuterii, furate din casele sparte în ultimele trei zile.

Cei trei deținuți au fost predați Tribunalului de Instrucție din Vigo, competent pentru locul arestării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel