Spania. Tânără româncă, sechestrată de două prietene și forțată se devină prostituată: „Au tratat-o ca pe o simplă marfă“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O românce ce urma să fie obligată să se prostitueze în Bilbao a fost eliberată de polițiștii spanioli. Victima a fost recrutată în România, după ce a fost păcălită cu un fals loc de muncă de chelneriță, iar odată ajunsă în Spania, a fost închisă într-o cameră pentru a fi exploatată sexual.

Agenți ai Poliției Naționale, într-o operațiune care a contat cu colaborarea EUROPOL și a Biroului Atașatului de Interne din România, au eliberat o victimă care urma să fie obligată să se prostitueze într-un club de noapte din Bilbao.

Datorită reacției rapide a poliției, tentativa de exploatare a fost contracarată, culminând cu arestarea a două persoane pentru detenție ilegală și trafic de persoane. Recrutarea a avut loc în România, unde victima a fost păcălită să creadă că va lucra ca ospătăriță. După ce a intrat în Spania, a fost închisă într-o cameră pentru a fi exploatată sexual.

Ancheta a început în urma unei plângeri privind posibila detenție ilegală a unei femei în scopul exploatării sexuale. Acest fapt a fost comunicat de Agenția EUROPOL și de Biroul Atașatului de Interne în România, agenții care au colaborat cu Poliția Națională pentru desfășurarea operațiunii.

Româncă sechestrată de două prietene și forțată se devină prostituată

 

După mai multe investigații, agenții au descoperit că cele două femei implicate erau de asemenea cetățeni români și  își recrutaseră victima în România prin oferte false de muncă. Victima a ajuns în Santander cu un zbor comercial însoțită de unul dintre răpitorii ei, deși în acel moment nu știa că este unul dintre ei. Apoi a fost dusă la Bilbao cu mașina și închisă imediat într-un apartament din Bilbao.

În ciuda acestui fapt, ea a făcut o datorie pentru a-și plăti cazarea și mâncarea, după ce își plătise deja biletul de avion. Deținuții au tratat-o ca pe o simplă marfă cu scopul de a obține un beneficiu economic din activitatea lor ilegală, tratând-o ca pe un obiect. În momentul eliberării, victima fusese ținută timp de mai multe zile într-o cameră, închisă tot timpul, și urma să fie obligată să lucreze ca prostituată într-un club de noapte.

Era foarte supărată și afectată de cele întâmplate, pe lângă faptul că trăia într-o situație economică personală precară, chiar înainte de a se muta în Spania. Necunoașterea de către aceasta a limbii spaniole a sporit și mai mult presiunea exercitată asupra ei.

Colaborarea polițienească europeană


Această investigație face parte din colaborarea internațională pentru dezvoltarea actualului Plan Polițienesc de combatere a traficului de ființe umane în scopul exploatării sexuale, un flagel ale cărui principale victime sunt persoanele care sunt aduse în Spania prin înșelăciune, profitând de situația lor specială de vulnerabilitate și promițându-le locuri de muncă decente, dar care în cele din urmă sunt forțate să se prostitueze sub amenințare.

O parte fundamentală a consecințelor anchetei se datorează, de asemenea, activității ONG-urilor care primesc și asistă victimele după încheierea anchetei. Aceste organizații lucrează în perfectă coordonare cu serviciile operaționale ale poliției.

În plus, Poliția Națională dispune de un Serviciu pentru Victimele Traficului de Persoane care, prin intermediul liniei telefonice 900 10 50 90 și a e-mail-ului [email protected], devine un canal prin care orice cetățean poate raporta în mod anonim acest tip de incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel