SPANIA: Tânăr român, însurat și cu copii, a FUGIT în România cu o fată de 14 ani cu care voia să se CĂSĂTOREASCĂ

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român a fost condamnat de autoritățile din Sevilia la 11 ani de închisoare, după ce a convins o minoră de 14 ani, de aceeași etnie cu el, să fugă în România unde aveau să se căsătorească. 

Un bărbat de naționalitate română riscă să stea 11 ani după gratii, acuzat că ar fi răpit și abuzat sexual de o tânără de 14 ani, de asemenea româncă, pe care a și dus-o în România, promițându-i că se va căsători cu ea. Asta, deși bărbatul era deja căsătorit și avea deja doi copii. Soția sa a fost citată ca martor în dosarul tranșat astăzi de Curtea Provincială din Sevilla.

Inițial, procurorii au cerut 30 de ani pentru tânărul român, acuzat de trei infracțiuni de abuz sexual și, ulterior, de o infracțiune continuă de abuz pentru că ar fi profitat de o minoră româncă de doar 14 ani, care locuia la Pedrera (Sevilla) și ar fi abuzat de ea de până la trei ori în timpul călătoriei în România, unde intenționa să se căsătorească cu ea, potrivit lavanguardia.ro.

Ieri, românul, care este căsătorit și are și doi copii, a declarat în fața instanței că o cunoștea pe tânără „de multă vreme” și care, după ce a avut conversații cu ea prin rețelele de socializare, a sfârșit „îndrăgostită” de el. Mai mult, el a afirmat că fata știa că el este căsătorit și are și copii cu soția sa, însă i-a cerut „să-și lase” soția și copiii pentru a „fugi împreună” în România unde locuiau bunicii săi și unde intenționau să se căsătorească și, care trebuiau să-i dea permisiunea. . Evenimentele au avut loc în 2017, când ea avea 14 ani. Mai mult, el susține că tatăl fetei i-a cerut bani pentru a-i lăsa pe cei doi să rămână împreună.

Citește și: Imagini EMOȚIONANTE în Spania. O tânăra cântă "Acasă-i România" într-o secție de votare - VIDEO

„Am decis să plecăm într-o autoutilitară, fără a o forța la nimic și unde a urcat în mod voluntar", a declarat inculpatul, care a precizat că fata a fost cea care a insistat să evadeze. Cei doi au ajuns însă doar până în Slovenia, unde au fost interceptați, iar el arestat: „nu am întreținut relații sexuale cu ea pentru că sunt țigan și am vrut să o respect până când urma să ne căsătorim”, a afirmat tânărul în fața instanței, citează lavanguardia.ro.

Totodată, el a menționat că minora „a avut contact cu familia care a rămas în Pedrera", precum și că "niciodată" nu i-a luat telefonul, prin care a contactat-o pe mama sa pentru a-i spune „să o lase în pace și las-o să trăiască cu el“. 

La rândul ei, fata a fost audiată în instanță și a declarat că l-a întâlnit pe bărbat la Pedrera, că nu știa că are o soție și că era căsătorit și că la o săptămână după ce s-au întâlnit el i-a propus să fugă pentru că „el a vrut să se căsătorească și că în România vor avea o viață mai bună”. Fata însă a declarat că au avut relații sexuale pe traseul lor spre România, dar a adăugat: „Mi-a spus că e îndrăgostit de mine și m-a tratat bine. Nu mi-a rupt hainele, nici nu m-a amenințat sau m-a forțat", a spus minora, motiv pentru care Parchetul a redus pedeapsa.

Citește și: Spania. Un român a trăit SPAIMA vieții: a mers la întâlnire dar a rămas și fără adidașii din picioare

În calitate de martor, soția inculpatului a declarat că după ce cei doi au fugit împreună, ea îl tot suna pe soțul ei, însă cea care răspundea la telefon era tânăra, spunându-i că „a fost a lui și că au plecat împreună”. Prin urmare, soția inculpatului a precizat că ea „a plecat de bunăvoie cu el”.

În cele din urmă, un expert judiciar, propus de apărare, a declarat că inculpatul „are un IQ-ul scăzut”. ani pentru o infracțiune continuată de abuz, precum și șapte ani de probă și un ordin de restricție față de tânăra de 14 ani, timp de unsprezece ani.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel