Spania. Tânăr român, înjunghiat în urma unei încăierări între mai mulți conaționali

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

O persoană a fost arestată, după ce un tânăr a fost agresat cu un cuțit, într-o încăierare între mai mulți români, în Albacete - Spania.

O persoană a fost arestată în urma incidentului în care un tânăr a fost rănit și transportat de urgență cu ambulanța la Spitalul din Albacete. După cum a relatat publicația El Digital de Albacete, un tânăr a fost agresat, sâmbătă, 6 noiembrie, cu o foarfecă, fiind rănit și transportat de urgență la spital. În această dimineață, tânărul, în vârstă de 21 de ani, a fost externat, după ce a primit îngrijirile medicale necesare, iar medicii au observat o evoluția favorabilă a leziunilor suferite în urma agresiunii.

Potrivit unor surse din cadrul Serviciului de Sănătate din Castilla-La Mancha (Sescam), tânărul a fost tratat în serviciul de urgență al Spitalului General Universitar din Albacete și a fost externat.

 

Incidentul a avut loc în timpul unei bătăi între mai mulți români

 

Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 20.50, potrivit unor surse din cadrul Serviciului de Urgențe din Castilla-La Mancha. Incidentul a avut loc cu câteva minute înainte de ora 21:00 pe Carretera de Jaén, la câțiva metri de Circunvalación, când un tânăr a fost rănit, în urma unui atac cu cuțitul și a trebuit să fie transportat la spitalul din Albacete.

Potrivit El Digital de Albacete, incidentul a avut loc în timpul unei bătăi între cetățeni de origine română, unul dintre ei fiind agresat cu o foarfecă. Autorul agresiunii a fost arestat de Poliția Națională la câteva ore după incident.

 

Doi muncitori români i-au scos un ochi, cu foarfeca, unui coleg de muncă pe care l-au numit zoofil

 

Un incident asemănător a avut loc cu câteva zile în urmă, tot în Spania, unde doi muncitori sezonieri români din La Horra, au lăsat un coleg fără un ochi, după ce s-au răzbunat pe el, numindu-l zoofil, riscă 16 ani de închisoare. Victima are de primit aproximativ 30.000 de euro daune.

Cearta a început după ce cei doi inculpați, cetățeni români, au numit-o pe victimă - zoofil. Tribunalul Provincial din Burgos va judeca pe 9 noiembrie doi lucrători sezonieri de naționalitate română (L. R. P. și F. P.), care în august 2018 au lăsat un coleg (M. M.) cu un singur ochi, în timp ce lucrau la o fermă din La Horra. Parchetul cere opt ani de închisoare pentru fiecare inculpat,  pentru infracțiunea de vătămare corporală.

Faptele s-au petrecut în dimineața zilei de 7 august 2018, când L. R. P. a insinuat că victima agresiunii ar fi fost zoofilă, proferând expresii precum "te f**i cu vaci și câini", potrivit rechizitoriului. Acest lucru l-a înfuriat pe M. M., care s-a întors spre L. R. P., apucându-l de zona umărului în timp ce îi cerea să nu-l insulte.

În acel moment, celălalt inculpat, "cu intenția de a aduce atingere integrității corporale a victimei și având în mână o foarfecă", l-a lovit pe acesta în pometele drept. Apoi, potrivit Parchetului, L. R. P., "cu aceeași intenție", l-a lovit din nou cu pumnul în aceeași parte a feței. În urma agresiunii, M. M. a suferit amauroză, cu pierderea completă a vederii la ochiul drept, precum și diferite fracturi și leziuni la cap.

Inculpații "trebuie să fie obligați să despăgubească în solidar" victima cu 2.980 de euro pentru leziunile suferite și cu suma de 37.598,54 de euro pentru consecința pierderii vederii la ochiul drept. Pentru aceste sume, compania de asigurări a societății din care făceau parte inculpații și victima, precum și societatea însăși vor fi trase direct la răspundere civilă, potrivit publicației Burgos Conecta.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel