Spania. Doi muncitori români i-au scos un ochi, cu foarfeca, unui coleg de muncă pe care l-au numit zoofil

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi muncitori sezonieri români din La Horra, care au lăsat un coleg fără un ochi, după ce s-au răzbunat pe el, numindu-l zoofil, riscă 16 ani de închisoare. Victima are de primit aproximativ 30.000 de euro daune.

Cearta a început după ce cei doi inculpați, cetățeni români, au numit-o pe victimă - zoofil. Tribunalul Provincial din Burgos va judeca pe 9 noiembrie doi lucrători sezonieri de naționalitate română (L. R. P. și F. P.), care în august 2018 au lăsat un coleg (M. M.) cu un singur ochi, în timp ce lucrau la o fermă din La Horra. Parchetul cere opt ani de închisoare pentru fiecare inculpat,  pentru infracțiunea de vătămare corporală.

Faptele s-au petrecut în dimineața zilei de 7 august 2018, când L. R. P. a insinuat că victima agresiunii ar fi fost zoofilă, proferând expresii precum "te f**i cu vaci și câini", potrivit rechizitoriului. Acest lucru l-a înfuriat pe M. M., care s-a întors spre L. R. P., apucându-l de zona umărului în timp ce îi cerea să nu-l insulte.

 

Doi muncitori români i-au scos un ochi, cu foarfeca, unui coleg de muncă

 

În acel moment, celălalt inculpat, "cu intenția de a aduce atingere integrității corporale a victimei și având în mână o foarfecă", l-a lovit pe acesta în pometele drept. Apoi, potrivit Parchetului, L. R. P., "cu aceeași intenție", l-a lovit din nou cu pumnul în aceeași parte a feței.

În urma agresiunii, M. M. a suferit amauroză, cu pierderea completă a vederii la ochiul drept, precum și diferite fracturi și leziuni la cap.

Inculpații "trebuie să fie obligați să despăgubească în solidar" victima cu 2.980 de euro pentru leziunile suferite și cu suma de 37.598,54 de euro pentru consecința pierderii vederii la ochiul drept. Pentru aceste sume, compania de asigurări a societății din care făceau parte inculpații și victima, precum și societatea însăși vor fi trase direct la răspundere civilă, potrivit publicației Burgos Conecta.

 

Român din Spania, închis după ce a ucis un conațional

 

Un alt român a aflat, de curând, că va petrece următori ani în închisoare, după ce a ucis un conațional. Mihai Constantin V., românul de 26 de ani acuzat de uciderea compatriotului său Ionuț R., pe atunci în vârstă de 25 de ani, a acceptat să plătească despăgubiri de 60.000 de euro văduvei și fiului minor al defunctului. Crima s-a petrecut în orașul Villarrubia de los Ojos pe 27 iulie 2019.  „Regret foarte mult, în niciun moment nu am vrut să fac rău nimănui”, a spus inculpatul în fața magistraților.

Vezi mai multe detalii  AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel