Spania, SPERIATĂ de un grup de tâlhari ROMÂNI. Foloseau EXPLOZIBILE preferate de TERORIŞTI

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Roman jaf hot Spania
Roman jaf hot Spania

O grupare de infractori români a băgat spaimă în mai multe zone din Spania, după ce au aruncat în aer bancomate. Gruparea a fost destructurată de autorităţile spaniole. Aveau asupra lor aproape un kilogram de explozibil care urma să fie folosit.

Gruparea formată din patru infractori români este considerată foarte periculoasă, pentru că modul de operare consta în detonarea bancomatelor vizate pentru furtul de bani.

La explozie românii foloseau triperoxid de triacetonă, un explozibil ieftin, utilizat de teroriştii care au comis atentatele din Barcelona şi Cambrils în august 2017.

Asupra românilor autorităţile au găsit 750 de grame de substanţă gata de folosire. Aceşti indivizi acţionau în localităţi mici, unde nu există posturi de poliţie sau gardă civilă. Astfel, au reuşit să comită furturi în sate din provinciile Albacete, Valencia şi Cuenca în timpul nopţii.

Pagubele provocate la structurile clădirilor unde au atentat au fost foarte mari şi au generat alarmă socială.

Triperoxidul de triacetonă este un explozibil puternic şi instabil şi este preferat de infractori şi terorişti pentru că o cantitate mică este suficientă pentru a provoca distrugeri importante.

Operaţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Europol, deoarece aceşti infractori au acţionat în acelaşi fel în alte ţări ale UE, precum Italia şi Germania.Autorităţile au anunţat că se caută o a cincea persoană din această grupare.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel