Spania. Sergio Ruiz trăiește în casa în care ar fi ucis-o pe românca Dana Leonte. "Va reveni curând în închisoare", spune familia Danei

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
sergio_ruiz_dana_leonte
sergio_ruiz_dana_leonte

Sergio Ruiz a fost eliberat în urmă cu două săptămâni după ce a plătit 8.000 de euro cauțiunea, impusă de judecător. El a stat închis zece luni, fiind acuzat că și-a ucis partenerul, românca Dana Leonte.

 

 

Familia sa a mers să-l întâlnească la porțile închisorii Albolote din Granada. Mai târziu l-au dus cu mașina în municipalitatea Arenas (Malaga), unde locuia. Vecinii povestesc că Sergio Ruiz duce o viață normală în casa în care anchetatorii de la Garda Civilă cred că ar fi ucis-o pe femeie, apoi a tăiat-o înainte de a o îngropa. Crima a avut loc pe 12 iunie anul trecut, în orașul Arenas, în provincia Málaga.

Sergio Ruiz trebuie să meargă în instanță în fiecare luni pentru a semna, iar  pașaportul i-a fost retras. Mai mult, nu are voie să se apropie de fiica pe care o avea în comun cu victima, prin ordonanță judecătorească.

"Sunt sigur că Sergio va fi din nou în închisoare", spune cu durere Florin, fratele Dana Leonte. "Nu înțelegem de ce criminalul este liber. Ne dorim să se facă dreptate și să ne dea custodia fetei. Protecția copilului ne îngrijorează cel mai mult", spune fratele Danei Leonte.

"Sergio a plătit deja cauţiunea și se presupune că este nevinovat. Va trebui să demonstreze dacă el a fost cel care a ucis-o pe Dana Leonte", spune Juan José Moreno Ibarra, avocatul lui Sergio, scrie niusdiario.es.

Bărbatul și-a menținut mereu nevinovăția și susține că tânăra română a plecat de bună voie de acasă. Cu toate acestea, anchetatorii din Guardia Civil au adunat mai multe probe care îl încriminează. 

Conform raportului transmis de judecătorul care a investigat cazul, s-a confirmat faptul că un femur și alte resturi de osoase ale membrelor și ale coloanei vertebrale aparțin victimei . De asemenea, telefonul lui Sergio a fost găsit  în zona unde au fost găsite oasele.  Avocatul său, însă, asigură că există mai multe erori și neconcordanțe în acest raport.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel