Spania. Românul acuzat că a ucis și jefuit un om de afaceri important, a fost găsit vinovat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. Românul acuzat că a ucis și jefuit un om de afaceri important, a fost găsit vinovat
Spania. Românul acuzat că a ucis și jefuit un om de afaceri important, a fost găsit vinovat

Un român a fost declarat vinovat de uciderea unui om de afaceri american la Hotelul Palace. Acesta împreună cu un complice de altă naționalitate l-ar fi drogat pe bărbat cu scopul de a-l jefui.

Autoritățile i-au găsit vinovați, în unanimitate, pe cei doi acuzați de uciderea unui om de afaceri american la Hotelul Palace, în 2021, cu o doză letală de ecstasy lichid.

Verdictul juriului a fost dat publicității joi, găsindu-i vinovați pe marocanul Mohamed C. și pe românul M.V.P. vinovați de infracțiunile de omor și tâlhărie cu violență, întrucât au considerat dovedit că i-au administrat drogul cu intenția de a-l jefui, nu l-au tratat și i-au provocat moartea.

 

Românul este acuzat de omor și furt

 

În plus, juriul l-a găsit pe român vinovat de tentativă de înșelăciune. Instanța va pronunța acum o sentință în conformitate cu acest verdict, după un proces în care acuzarea a cerut 19 ani și 3 luni de închisoare și, respectiv, 17 ani și jumătate de închisoare, pentru infracțiunile de omor, furt calificat cu violență și înșelăciune, cu circumstanța agravantă a recidivei în cazul primului.

Inculpații susțin în cadrul audierilor că bărbatul a consumat droguri în mod conștient și a mers cu ei la hotel pentru a face sex, dar a murit și apoi l-au jefuit, conform presei străine.

 

Victima avea mulți bani, iar inculpații ar fi vrut doar să o jefuiască nu să o și ucidă



Faptele s-au petrecut în primele ore ale zilei de 29 octombrie 2021. Însă, cadavrul lui José Ismael Rosado a fost găsit la ora zece dimineața zilei de 30 în camera hotelului Palace.. Victima în vârstă de 42 de ani, de origine portoricană, era director general al Hijos J. Barreras, cel mai mare șantier naval privat spaniol.

În timpul procesului, procurorul a susținut că inculpații l-au drogat până la moarte pentru a-l jefui, în timp ce avocatul apărării lui M.V.P. a cerut juriului ca, dacă nu îl consideră nevinovat, să îi atribuie o infracțiune de omucidere din imprudență.

Avocata lui Mohamed C. a recunoscut că clientul său a furat bunurile victimei, dar a negat că i-a administrat droguri fără consimțământul acesteia și, în orice caz, dacă a făcut acest lucru, "nu a fost în niciun caz cu intenția de a ucide".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel