Spania. Românii bagă spaima în cetățeni după ce și-au instalat o baracă: „Au devenit un adevărat coșmar” - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Românii bagă spaima în cetățeni după ce și-au instalat o baracă: „Au devenit un adevărat coșmar”. FOTO: colaj capturi metropoliabierta.com
Spania. Românii bagă spaima în cetățeni după ce și-au instalat o baracă: „Au devenit un adevărat coșmar”. FOTO: colaj capturi metropoliabierta.com

Românii au băgat spaima în locuitorii din Vallcarca, un cartier din districtul 6, Gràcia, din Spania. Ceea ce i-a alertat pe cetățeni a fost faptul că a apărut o nouă baracă instalată de români: „Într-o lună poate fi plin de barăci”.

„Permisivitatea și ineficacitatea municipalității a permis cartierului Vallcarca să devină o zonă cheie a Barcelonei în care barăcile nu încetează să apară. Acele așezări românești au devenit un adevărat coșmar pentru cetățeni și pentru unele centre educaționale”, scriu jurnaliștii spanioli de la metropoliabierta.com.

Sâmbăta trecută, alarma a fost declanșată din nou. Oamenii din Vallcarca au asistat la instalarea unei noi barăci și se tem că vor apărea și altele. În acest mod, „va crește insecuritatea în cartier”.

„Așezarea românească” din Vallcarca este pe un teren situat pe Calle de la Farigola și care ar avea sprijinul colectivului Som Barri. După observarea barăcii, a fost sesizată Guàrdia Urbana, dar acest lucru nu a împiedicat intrarea românilor pe teren.

2. -imagine fara descriere- (1344654323467654.jpg)

Locuitorii din zonă spun că se tem că permisivitatea autorităților va face mai accesibilă zona, iar „într-o lună va fi plin de barăci”, așa cum s-a întâmplat și pe un teren situat la ieșirea din stația de metrou Vallcarca.

 

„Acest lucru creează nesiguranță, jafuri și mafie în cartier”

 

Asociația Venele Pro-Vallcarca a sesizat poliția din Barcelona, ​​care nu a putut face nimic pentru a-i împiedica pe români să-și monteze casa improvizată în acea zonă. În plus, asociația regretă „colaborarea lui Som Barri” la aceste evenimente: „Este surprinzător că grupul de vecini îi ajută”.

În ceea ce privește profilul românilor, reprezentanții asociației atrag atenția că „vând fier vechi și trăiesc din orice”. În dimineața zilei de marți, acești ocupanți români au „împrejmuit întreaga zonă, punând o plasă, astfel încât să nu poată fi văzuți din exterior”.

3. -imagine fara descriere- (246543456754.jpg)

Reprezentanții Asociației Venele Pro-Vallcarca subliniază că noile așezări creează un efect de reacție care se transferă și asupra altor elemente care provoacă nesiguranță: „Acest lucru creează nesiguranță, jafuri și mafie în cartier. În urmă cu câțiva ani a avut loc chiar și o înjunghiere”, își amintesc ei. 

Asociația regretă că plângerile sale adresate districtului nu au primit răspuns. Aceștia insistă că „autoritățile nu fac nimic”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel