SPANIA: Români momiți să vină la cules de usturoi, explotați și ținuți să supraviețuiască în MIZERIE

Doi români au fost păcăliți să vină în Spania la cules de usturoi, promițându-li-se contracte de muncă, cazare și hrană. În schimb au fost exploatați zi-lumină și au trăit într-un bordei improvizat, unde erau închiși la finalul zilei de muncă.

În căutarea unui trai mai bun, românii sunt în stare să își lase familia, țara și să meargă să muncească în alte state pentru a câștiga câțiva bănuți. Asta au crezut că fac și doi români care au fost păcăliți să vină în Spania, la cules de Usturoi, sub promisiunea că li se va plăti transportul, cazarea și mâncarea.

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea...din Spania. Polițiștii Gărzii Civile spaniole, împreună cu asociația Benemérita au identificat și arestat două persoane pentru că ar fi exploatat doi cetățeni români în Cuéllar. Ei sunt suspectați acum de infracțiuni de trafic de persoane în scopul exploatării muncii.

Cei doi români au fost convinși să vină în Spania, la cules de usturoi. Li s-a promis că li se va deconta transportul din România la Madrid, de unde urmau să fie luați și duși către locul de cazare și de muncă. Li s-a promis că vor lua aproximativ 60 de euro pe zi zilnic, în funcție de cantitatea de produs pe care ar putea să o colecteze.

Numai că visul de a lucra în Spania s-a transformat în Coșmar, când s-au văzut nevoiți să lucreze la cules de usturoi  de la 8 dimineața la 8 seara, fără nicio zi de pauză, fără hrană sau apă. Mai mult, din munca prestată li s-au oprit și banii cu care le-a fost plătit transportul până în Spania, aproximativ 350 de euro. La sfârșitul zilei nu aveau nici unde să pună capul pe pernă, căci cazarea promisă nu exista. Era doar un bordei improvizat pe câmp, unde erau închiși în timpul nopții, fiind lăsați să plece doar către câmpul de usturoi, unde lucrau de dimineața până seara.

Situația a persistat mai mult de o lună, până când au intrat pe fir autoritățile spaniole, care i-a arestat pe explotatori, aceștia așteptând acum să fie judecați de autorități judiciare competente.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy