Spania. Români, îngroziți după ce colegul lor a fost ucis lângă ei: „Putea să mă ucidă! Băusem o bere cu el mai devreme“

Mihail, Robert, Ionel și Vasile au rămas traumatizați și spun că dorm acum cu rândul, după ce un coleg de-al lor, francez, a fost ucis chiar lângă ei, în aprilie, pe o stradă din Valencia.

Pandemia de coronavirus face ca persoanele fără adăpost să fie mai vulnerabile. Lipsa de securitate este agravată și de criza economică pe care epidemia a adus-o. Jafuri, agresiuni, incidente violente și chiar crime...

Mihail, Robert, Ionel și Vasile , toți de origine română, erau „vecini“ de stradă cu Jean Pierre, ultima victimă din Eixample, ucis pe 27 aprilie, în timp ce dormea ​​pe trotuar, în fața brutăriei în care cerșea pomană în timpul zilei. „Am dormit la o sută de metri de Jean Pierre. Ucigașul ar fi putut să mă ucidă!", a declarat  Robert îngrozit. „Am împărțit o bere cu victima cu o jumătate de oră mai devreme“, a mai spus el, siderat, pentru publico.es.

Nu-i venea să creadă ce furie dezlănțuită l-a  determinat pe criminal să-i atace colegul cu un ciocan în cap. Această crimă l-a lăsat pe Vasile neliniștit nopți întregi. Atunci a decis să intre într-o clădire abandonată de mult, ar mai apoi i-a adus acolo și pe ceilalți conaționali ai săi.

Poliția a reușit să-l identifice pe agresor prin intermediul imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere și cu ajutorul unor mărturii de la oameni care l-au văzut pe stradă. Dar arestarea sa și internarea într-o clinică psihiatrică a închisorii Brians II nu au liniștit persoanele fără adăpost, deoarece acestea sunt atacate periodic.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy