Spania. Români arestaţi după 19 jafuri comise. Banda a mai dat spargeri în Regatul Unit şi Franţa

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Un grup de şase bărbaţi de naţionalitate română au fost arestaţi în Huesca. Aceştia au vârste cuprinse între 19 şi 28 şi sunt rezidenţi în Badalona. Românii sunt cercetaţi pentru 19 tâlhării, potrivit diariodelaltoaragon.es.

Potrivit sursei citate, această bandă a jefuit un magazin din Monzón pe 26 august.

Ancheta a început în aceeași lună, când agenții au arestat o persoană care comisese mai multe jafuri în unități din Tarragona. Primul dintre aceste furturi a avut loc într-un magazin de telefonie din centrul orașului Badalona, unde două persoane au spart geamul vitrinei și au luat douăsprezece telefoane mobile de ultimă generație. 

 

Jafuri comise în Regatul Unit şi Franţa

 

După acest eveniment, agenții au putut verifica dacă a fost un grup organizat care a comis jafurile cu același mod de operare. Continuând cu investigațiile, au putut să identifice membrii grupului și locația lor și s-a constatat că unii dintre suspecţi erau implicați în jafuri de magazine de telefonie din Regatul Unit și Franța.

Totodată, anchetatorii au constatat că acest grup are legături cu alte 19 jafuri comise în lunile august, septembrie și octombrie în magazinele de telefonie din Salou, Ripollet, Vilafranca del Penedès, Sant Adrià del Besòs, la Roca del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Castellbell i el Vilar, Olesa de Montserrat și Badalona și 5 jafuri comise la benzinării și baruri din provincia Barcelona.

Garda Civilă din Huesca investigat mai mulți membri ai grupului pentru jaful comis pe 26 august într-un magazin de telefonie din Monzón şi au făcut legătura cu jafurile comise în afara Cataloniei.

Astfel, în noaptea de 5 octombrie, în timpul unei operaţiuni de supraveghere și monitorizare al Unității de Investigații a Mossos d "Esquadra de Tarragona, patru dintre cei șase anchetați au fost arestați imediat după ce au comis un jaf și s-au îndreptat către Badalona, la ascunzătoarea lor.

 

19 jafuri pe teritoriul Spaniei

 

În timpul intrării și percheziției efectuate în comun de către ambele forțe de poliție în apartamentul menționat anterior din Badalona, ​​alți doi membri ai acestui grup infracțional au fost arestați.

Trebuie remarcat faptul că doi dintre cei șase deținuți aveau deja mandate de arestare valabile pentru fapte de același tip în alte zone ale ţării.

Autorităţile au găsit în casa lor treisprezece telefoane mobile, cinci tablete, un laptop și diverse haine pe care deținuții le folosiseră la comiterea unora dintre jafuri.

Judecătorul Curții de Instrucțiune nr. 3 ​​a decis condamnarea la închisoare pentru doi dintre ei, restul grupului urmând să gie audiat şi cercetat de anchetatori în stare de libertate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel