Spania. Româncă, bătută, violată și obligată să se prostitueze de iubitul său. Procurorii cer 17 ani de închisoare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român din Spania riscă 17 ani de închisoare, fiind acuzat că și-a bătut iubita, a violat-o și a obligat-o să se prostitueze.  

Un român este acuzat că și-a abuzat sexual partenera, a abuzat-o fizic și psihologic prin insulte și amenințări. Procesul a început vineri, la Tribunalul Provincial Lugo. 

Românul riscă 17 ani de închisoare

 

Procurorii solicită o pedeapsă de 17 ani închisoare pentru infracțiunile de agresiune sexuală, maltratare și amenințări, la care acuzarea particulară mai adaugă șase pentru "inducerea la prostituție".

Potrivit rechizitoriului, inculpatul, care a fost eliberat din închisoare la sfârșitul anului 2018, a contactat-o ​​pe victimă, căreia i-ar fi cerut sub amenințări să se mute din Valencia la Lugo pentru a-și relua relația. Ca răspuns la aceste acuzații, românul a declarat că situația a fost fix invers și că ea a venit la Lugo și că nu a fost nicio problemă. 

Procurorii susțin că femeia a venit în oraș la sfârșitul lunii aprilie 2019 și a început să locuiască cu presupusul agresor într-o casă părăsită. În următoarele săptămâni, bărbatul a obligat victima, tot sub amenințare, să întrețină relații sexuale de mai multe ori pe zi.

Pe 15 mai 2019, după ce a forțat-o pe femeie să întrețină relații, acuzatul s-a prezentat în vecinătatea parcului Iglesia del Carmen, din orașul Lugo, unde se afla femeia. Acolo a început să o lovească cu pumnul și piciorul, iar potrivit Parchetului, i-a spus că "ori e cu el, ori cu nimeni".

Avocatul acuzării: "Clienta meu se află într-o situație psihologică delicată"

 

Înainte de a intra în sala de judecată, avocatul acuzării, Xurxo Mato, a remarcat că clienta sa "se află într-o situație psihologică foarte delicată, pentru că evenimentele au afectat-o foarte mult”.

El a subliniat apoi că faptele prezentate "sunt foarte dure" și că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani a fost un abuz fizic și psihologic constant.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procuratura cere despăgubiri de 25 de mii de euro.

De cealaltă parte, avocatul apărării susține că românul nu a jignit-o pe iubita sa, nu a lovit-o și nu recunoaște nimic din acuzațiile care i se aduc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel