Spania. Român, rănit grav de partenera sa: femeia l-a înjunghiat cu un ciob de sticlă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Român, rănit grav de partenera sa - femeia l-a înjunghiat cu un ciob de sticlă. Sursa: captura video
Spania. Român, rănit grav de partenera sa - femeia l-a înjunghiat cu un ciob de sticlă. Sursa: captura video

Poliția Națională din Madrid a arestat o femeie, de 32 de ani, acuzată că și-a înjunghiat partenerul, un român, de aceeași vârstă, în timpul unei dispute, în apartamentul în care locuiau.

 

 

Evenimentele au avut loc joi, în jurul orei 23.30, într-un apartament, situat în cartierul Vicálvaro din Madrid, unde ei doi, o ecuadoriană și un român, locuiau de ceva timp.

Joi seara, cei doi parteneri au început să se certe. La un moment, femeia a luat un pahar, l-a spart și l-a înjunghiat pe român în piept, lângă inimă. Un martor al evenimentelor, rezident în aceeași clădire, a sesizat serviciile de urgență transmite telemadrid.es

Românul, care a pierdut mult sânge, a primit ajutorul medicilor de pe ambulanță, care l-au stabilizat și transferat, în stare gravă, la spitalul Doce de Octubre din Capitală, unde a rămas internat.

Partenera sa, o ecuadoriană de 32 de ani, a fost arestată. 

 

Spania. Eutanasierea românului „pistolar din Tarragona”, oprită de judecători: Marin Eugen Sabău a împușcat trei foști colegi și un polițist

 

Un judecător a oprit eutanasierea cerută de Eugen Marin Sabău, așa-numitul „pistolar din Tarragona”, programată pentru 28 iulie. Noua decizie judecătorească alimentează dezbaterea etică în jurul cazului.

Marin Eugen Sabău, în vârstă de 46 de ani, este acuzat că a împușcat trei foști colegi de la firma de pază de la care a fost concediat în decembrie anul trecut. Apoi a fugit, s-a baricadat într-o casă, iar în schimbul de focuri cu polițiștii, un agent a fost rănit de un glonț. În urma împuşcăturii, românul a suferit o leziune medulară. Luna trecută, de la spitalul penitenciarului unde se află, bărbatul a cerut eutanasierea și urma să aibă loc pe 28 iulie.

Sindicatul Polițiștilor a cerut deja în iunie ca eutanasierea să nu fie autorizată, susținând că bărbatul trebuie să meargă mai întâi în judecată pentru a-și rezolva responsabilitățile și că victimele au dreptul la plata unor sume compensatorii. În urmă cu două săptămâni, judecătorul titular a decis să nu oprească procesul de eutanasiere, ca măsură de precauție.

Însă, în apel, un alt judecător a dispus acum oprirea eutanasierii.

Spania. Undă verde pentru eutanasierea românului care a împușcat trei foști colegi și un polițist: Judecătorii au decis pentru „Pistolarul din Tarragona”

 

 

Cazul românului a generat dezbateri intense

 

Cu siguranță, este cel mai complex caz de lege al eutanasierii, afirmă presa din Spania. Cazul a generat dezbateri de când s-a cunoscut cererea de eutanasiere. Ar trebui să cântărească mai mult dreptul la moarte demnă a deținutului sau procesul judiciar și dreptul victimelor de a fi despăgubite? Fără a cunoaște detaliile cererii de eutanasiere sau a cazului în Justiție, experții consultați consideră că este un caz fără precedent în Catalonia, de când legea de stat a eutanasierii a fost aplicată în iunie anul trecut.

„Legea nu poate prevedea totul”, spune Cristina Vallès, președintele Associació Dret a Morir Dignament (DMD). 

Màrius Morlans consideră că în acest caz două drepturi intră în conflict și „trebuie stabilit un echilibru, nu cred că unul ar trebui să prevaleze pe celălalt”. „Justiția veghează pentru ca exercitarea libertăților individuale să nu încalce drepturile altora, așa că nu mă îndoiesc că românul îndeplinește condițiile pentru a cere eutanasierea și dacă aceasta a fost acordată nu mă îndoiesc de decizie, dar dacă a agresat alte persoane, au și dreptul la reparație morală și materială, iar dacă este agent de pază, înseamnă că veghea și asupra societății, așa că trebuie să găsim o modalitate de a face compatibile drepturile conflictuale”.

Citeste continuarea AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel