Spania. Român prins în flagrant când își viola fiica vitregă de 11 ani: „Un caz de abuz sexual cu dovezi atât de convingătoare“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român, considerat agresor sexual periculos, a fost arestat în Sevilla. El și-a abuzat fiica vitregă de 11 ani, a filmat și a distribuit imaginile pe internet. Bărbatul va sta zece ani și jumătate de închisoare.

Înalta Curte de Justiție din Andaluzia confirmă sentința Tribunalului din Sevilla care l-a condamnat pe cetățeanul român la zece ani și jumătate de închisoare; minorul a fost preluat de Junta.

În decembrie 2021, Tribunalul Superior din Sevilla l-a condamnat pe Lucian L. la zece ani și jumătate de închisoare pentru o infracțiune de abuz asupra unui minor. Sentința împotriva acestui bărbat de naționalitate română a fost ratificată de Înalta Curte de Justiție din Andaluzia.

"Este greu să găsești un caz de abuz sexual cu dovezi atât de convingătoare", se arată în ultima hotărâre judecătorească. Doi ofițeri ai Poliției Naționale l-au surprins pe acuzat "in fraganti" abuzând de fiica de unsprezece ani a partenerei sale în interiorul unei mașini parcate în apropierea unei zone industriale din San Juan de Aznalfarache.

Fetița abuzată era orfană de tată

 

Faptele s-au petrecut în noiembrie 2020, în plină pandemie. Lucian L. era soțul sau concubinul mamei victimei, care avea 11 ani la momentul respectiv. Tatăl ei murise în România. După acest eveniment, fetița a plecat să locuiască la bunici și la alte rude, până când, în iulie 2020, s-a mutat împreună cu mama ei și cu Lucian în Spania.

Ei au început să locuiască la Sevilla și apoi s-au mutat la San Juan de Aznalfarache într-un apartament pe care îl împărțeau cu alte rude îndepărtate, potrivit hotărârii judecătorilor.

La data de 14 noiembrie, inculpatul împreună cu o rudă a sa și cu minora, pentru care Lucian era figura paternă, s-au urcat într-un autovehicul al mamei fetei pentru a merge la o benzinărie pentru a căuta sau cumpăra apă, întrucât apartamentul nu avea apă potabilă.

Rudele au coborât înainte de a ajunge la benzinărie pentru a merge la o casă de jocuri de noroc. Inculpatul și-a continuat drumul, dar a trecut de benzinărie și s-a îndreptat spre zona industrială Cavaleri din San Juan de Aznalfarache. S-a oprit într-un loc izolat, fără trafic sau activitate.

Român din Spania, prins în flagrant când își viola fiica vitregă de 11 ani

 

Acesta s-a mutat pe bancheta din spate și a început să abuzeze de minoră. În plin atac la adresa libertății sexuale a minorei, doi agenți ai Poliției Naționale, care patrulau în zonă, și-au făcut apariția lângă autoturism și când au văzut autovehiculul oprit într-un loc atât de izolat, s-au apropiat de acesta și l-au surprins pe inculpat în situația descrisă.

Aceștia au pus imediat capăt incidentului, scoțându-i pe minor și pe inculpat din vehicul. Au îndepărtat-o pe minoră de strigătele pe care Lucian le striga în limba română la ea, care era într-o stare de puternică nervozitate.

Mama l-a reclamat la poliție. Fetița a fost luată de lângă mama sa prin hotărâre judecătorească și plasată într-un centru de plasament din Sevilla, cu o decizie provizorie de abandon.

 "Un caz de abuz sexual cu dovezi atât de convingătoare"

 

Este neobișnuit ca un caz de abuz sexual să aibă martori direcți precum cei doi ofițeri de poliție, a căror mărturie a fost descrisă de Curte ca fiind "energică, congruentă și coincidentă". "Este dificil să găsești un caz de abuz sexual cu dovezi atât de convingătoare", potrivit TSJA.

Apărarea a susținut că clientul lor a negat faptele și a subliniat că versiunea celor doi agenți martori a fost rezultatul unei confuzii induse de atitudinea suspectă sau de fugă a inculpatului, întrucât acesta nu avea actele mașinii în regulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel