Spania. Român, presupus violator în serie, în fața magistraților. Bărbatul riscă ani grei de închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Român, presupus violator în serie, adus în fața magistraților. Bărbatul riscă ani grei de închisoare
Spania. Român, presupus violator în serie, adus în fața magistraților. Bărbatul riscă ani grei de închisoare

Presupusul violator în serie din Gipuzkoa, un cetățean român, acuzat de șase agresiuni sexuale petrecute între anii 2012 și 2019, va fi judecat, de data asta, într-un caz petrecut la Lasarte-Oria. Românul ar putea sta după gratii 11 ani.

 

Urmărirea privată, care este exercitată de avocata Cristina Ramos, din cadrul asociației Clara Campoamor, cere o pedeapsă de până la doisprezece ani de închisoare pentru românul, care are în prezent 37 de ani.

În ianuarie 2019, inculpatul român a ajuns, pentru prima dată, pe banca acuzaților, fiind judecat pentru presupusul viol a unei femei românce, de 19 ani, petrecut la Beasain în iulie 2019, în locuința tinerei. În timp ce tânăra se pregătea să plece la muncă, bărbatul i-ar pus pe pe față o cârpă îmbibată în cloroform, apoi a violat-o. Ulterior, a părăsii în grabă locuința victimei.

Citeste si: Un român, teroarea Spaniei: Violator în serie, își paraliza victimele cu „o substanță cu proprietăți anestezice“

Românul mai este acuzat de un alt viol, petrecut pe 1 ianuarie, în jurul orei 7:00 dimineața, în Lasarte-Oria. Potrivit rechizitoriului provizoriu al Parchetului, în acea zi bărbatul s-a deplasat în acest oraș „cu intenția clară de a-și satisface dorințele sexuale și de a ataca” o tânără. Polițiștii au descoperit și la cea de-a doua victimă o pânză „impregnată” cu substanțe care aveau „proprietăți anestezice” care „se absorb prin inhalare”.

 

Românul s-a ascuns într-un pasaj, unde și-a întâlnit victima, pe care a violat-o

 

Violatorul s-a ascuns într-un pasaj, unde și-a întâlnit victima, care mergea spre casă. Știind că nimeni altcineva nu va trece prin pasaj, a agresat-o din spate, i-a acoperit fața cu cârpa, găsită de polițiști. În Rechizitoriu se precizează că tânăra și-a pierdut cunoștința din cauza inhalării produsului impregnat în cârpă. Această acțiune „i-a anulat capacitatea de reacție”, care ar fi fost folosită de inculpat pentru a o viola, după care a părăsit locul.

Când și-a revenit, victima era îmbrăcată dar „a simțit o usturime puternică în față, ochi și nări”, în ciuda faptului că a ajuns acasă singură acasă. În urma agresiunii sexuale, tânăra a suferit mai multe vânătăi, răni și dermatită de contact pe față care i-a afectat și ochii și pleoapele, scrie donostitik.com.

Alături de pedepsele cu închisoarea, Parchetul susține că acuzatul nu are voie să se apropie de fată sau să comunice cu aceasta timp de zece ani și că o despăgubească cu 20.000 de euro. Acuzarea particulară ridică pedepsele la 35.000 de euro și la doisprezece ani de interdicția de a se apropia de victimă.

Pe lângă aceste două violuri, petrecute în Beasain și Lasarte-Oria, inculpatul mai are în așteptare o a treia audiere orală pentru un presupus viol și două tentative de agresiune sexuală, petrecute în Anoeta, Andoain și Tolosa. Pentru acestea, Parchetul cere pedepse care însumează până la 28 de ani și zece luni de închisoare, în timp ce acuzarea privată ridică pedeapsa până la 29 de ani de închisoare. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel