Spania. Român, identificat și îngropat, după ce a petrecut 13 ani într-un congelator de la morga din Valencia

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Român, identificat și îngropat, după ce a petrecut 13 ani într-un congelator de la morga din Valencia
Spania. Român, identificat și îngropat, după ce a petrecut 13 ani într-un congelator de la morga din Valencia

După mai bine de treisprezece ani de stat la morga Institutului de Medicină Legală (IML) din València, așteptând să fie identificate, rămășițele lui Ionescu Dumitru se odihnesc acum în cimitirul municipal din València.

Cadavrul mutilat al bărbatului a fost găsit pe 1 noiembrie 2007 într-o râpă la Moncada, de către unii copii care se jucau cu mingea.  La acel moment, criminaliștii au precizat că bărbatul ar fi murit din cauze naturale, cu două luni înainte de descoperirea cadavrului său. Disparia bărbatului a fost raportată de familie abia în anul 2019.

Recent, testul de paternitate efectuat asupra fiicei bărbatului, de naționalitate română, a permis identificarea acestuia.  Examinările criminalistice și antropologice asupra rămășițelor scheletului, găsite într-o zonă de la marginea orașului Moncada, au exclus o moarte violentă. Încercările de a identifica victima prin introducerea ADN-ului în baza de date a persoanelor dispărute  nu au avut succes pentru anchetatori. Prin urmare, de atunci rămășițele bărbatului au fost păstrate într-o  morga de la Medicină Legală din València. Unele dintre probele biologice au fost trimise la Institutul Național de Toxicologie din Barcelona, ​​dar nici aici anchetatrii nu au avut succes, persoana decedată rămânând neidentificată.

Abia acum doi ani, familia lui Dumitru Ionescu, despre care se știa că s-a stabilit în Spania și a locuit la Valencia, a depus o plângere privind dispariția sa, pe 7 noiembrie 2019. Rudele au fost notificate să efectueze un test genetic pentru a confirma identitatea decedatului. Analizele au confirmat coincidență de 1010% între profilul genetic al fiicei și al bărbatului găsit. Prin urmare, la  sfârșitul anului trecut, cadavrul găsit a fost identificat ca Ionescu Dumitru, în vârstă de 53 de ani în momentul morții sale, scrie elperiodicodearagon.com.

Tribunalul din Moncada a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces pentru Ionescu Dumitru, la mai bine de treisprezece ani de când a fost găsit cadavrul său într-o râpă din Moncada. De asemenea, instanța a autorizat livrarea rămășițelor cadavrului către rudele rude.  Odată ce rămășițele au fost întoarse familiei, Ionescu Dumitru a fost înmormântat în cimitirul municipal din València în după-amiaza zilei de vineri, 23 aprilie.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-  https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel