Spania: ROMÂN condamnat la 18 ani de închisoare. A fost LIDERUL unei grupări criminale

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un român a fost condamnat la 18 ani de închisoare în Spania. Complicii lui au primit câte cinci ani de închisoare cu suspendare. 

Românul era liderul unei grupări criminale din Spania care se ocupa cu trafic de ființe umane, trafic de copii și proxenetism. El a primit 18 ani de detenție. Alți trei complici ai acestuia au primit închisoare cu suspendare. 

Procurorii spanioli acuză că-n perioada 2014 - 2015, românul a creat un grup criminal organizat. Acesta s-a aflat pe teritoriul României, Republicii Moldova și al Spaniei. Ținta capului grupării a fost să facă bani din prostituție.

Tinere din Republica Moldova, cu stare materială precară, duse la prostituție în Spania 

Concret, membrii grupării au identificat tinere cu o stare materială precară, cărora le-au perfectat actele și le-au transportat în Spania. În Spania, fetele erau trimise în cluburi de noapte, unde practicau prostituția.

Opt tinere din Republica Moldova au fost ”recrutate”, printre care și o minoră. 

Obligate să se prostitueze timp de trei luni

Persoanele acuzate le-au cumpărat victimelor biletele de avion spre Barcelona și le-au obligat să se prostitueze timp de trei luni, în orașele Tarragona şi Salou din Spania. 

Deși inițial, procurorii au pus sechestru pe imobilul unde a fost practicată prostituția și pe mașină, instanța a decis restituirea imobilului. 

În prezent, procurorii au contestat sentința. Ei sunt nemulțumiți că pentru doi inculpați a fost încadrata fapta la ”proxenetism”, deși o încadraseră la ”trafic de ființe umane”. Pentru proxenetism, pedeapsa e mai mică. În plus, acuzatorii sunt nemulțumiți că nu a fost confiscat imobilul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel